scrollTop top

RECEPT Gestoofd witloof met Luikse siroop, appel, veldsla en walnoten

RECEPT Gestoofd witloof met Luikse siroop, appel, veldsla en walnoten

Ons befaamde Belgische witloof voert dezer dagen een verwoede strijd. Want steeds minder Belgen zetten deze klassieker op het menu. Vooral bij de jongere generaties slinkt de populariteit van de witte stronkjes jaar na jaar. Om witloof weer in de kijker te zetten, deelt BelOrta de komende weken heerlijke recepten met ons. Vandaag: Gestoofde witloof met Luikse siroop, appel, veldsla en walnoten.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 8 stronkjes witloof
  • veldsla
  • 1 Jonagold-appel
  • 1/8 witte kool
  • 8 sneetjes rauwe ham
  • 200 g geitenkaas
  • 2 eetlepels walnoten, geroosterd en verkruimeld
  • 1 eetlepel Luikse siroop
  • bakboter, olijfolie, witte balsamicoazijn
  • peper, zout

Bereiding

  • Snij elk witloofstronkje in vier en verwijder telkens de harde kern.
  • Stoof het witloof in wat boter en voeg, als de groenten bijna gaar zijn, er de Luikse siroop aan toe. Laat nog even sudderen tot het witloof gaar is.
  • Snij de appel in fijne reepjes, snij de witte kool fijn en pluk de veldslablaadjes. Meng de appel, witte kool en veldslablaadjes en kruid met peper, zout, olijfolie en witte balsamicoazijn.
  • Verdeel de geitenkaas op de sneetjes ham en rol ze mooi op.
  • Verdeel het witloof in een serveerring, dresseer er het slaatje op, leg er de hamrolletjes bij en werk af met verkruimelde walnoten.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

  • Wereld
  • Aantal
    besmettingen
    365.677.829
  • Aantal
    doden
    5.633.556
  • België
  • Aantal
    besmettingen
    3.007.724
  • Aantal
    doden
    28.938

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!