Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Gestoofd witloof met Luikse siroop, appel, veldsla en walnoten

@willy
2 min read

Ons befaamde Belgische witloof voert dezer dagen een verwoede strijd. Want steeds minder Belgen zetten deze klassieker op het menu. Vooral bij de jongere generaties slinkt de populariteit van de witte stronkjes jaar na jaar. Om witloof weer in de kijker te zetten, deelt BelOrta de komende weken heerlijke recepten met ons. Vandaag: Gestoofde witloof met Luikse siroop, appel, veldsla en walnoten.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 8 stronkjes witloof
  • veldsla
  • 1 Jonagold-appel
  • 1/8 witte kool
  • 8 sneetjes rauwe ham
  • 200 g geitenkaas
  • 2 eetlepels walnoten, geroosterd en verkruimeld
  • 1 eetlepel Luikse siroop
  • bakboter, olijfolie, witte balsamicoazijn
  • peper, zout

Bereiding

  • Snij elk witloofstronkje in vier en verwijder telkens de harde kern.
  • Stoof het witloof in wat boter en voeg, als de groenten bijna gaar zijn, er de Luikse siroop aan toe. Laat nog even sudderen tot het witloof gaar is.
  • Snij de appel in fijne reepjes, snij de witte kool fijn en pluk de veldslablaadjes. Meng de appel, witte kool en veldslablaadjes en kruid met peper, zout, olijfolie en witte balsamicoazijn.
  • Verdeel de geitenkaas op de sneetjes ham en rol ze mooi op.
  • Verdeel het witloof in een serveerring, dresseer er het slaatje op, leg er de hamrolletjes bij en werk af met verkruimelde walnoten.
Door @willy

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…