Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Gevulde ravioli van courgette met tomatensaus

Birte Govarts
3 min read

Heerlijk nazomeren? Dat doe je volgens BelOrta met courgettes op het menu. De courgette is immers een van de meest veelzijdige groenten in de keuken en smaakt lekker in pasta’s, ovengerechten én op de barbecue. Bovendien is ze ook heerlijk om te vullen. Of om ravioli van te maken!

Benodigdheden

  • 400 g kerstomaatjes
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
  • 4 courgettes
  • 250 g ricotta
  • 70 g vers gemalen parmezaan + extra om af te werken
  • 1 ei
  • 20-tal blaadjes verse basilicum, fijngehakt
  • 80 g mozzarella
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de tomatensaus. Halveer de kerstomaten, pel de look en hak fijn. Voor de saus heb je vier teentjes look nodig, het vijfde gebruiken we straks in de vulling van de ravioli.
  2. Doe een flinke scheut olijfolie in een stoofpot en warm op een gematigd vuur. Doe er de kerstomaatjes en de vier teentjes fijngehakte knoflook bij, samen met de rozemarijn en flink wat peper en zout. Roer en zet het deksel op je pot. Laat de tomaatjes zo ongeveer 40 minuten pruttelen op een zacht vuur. Roer af en toe.
  3. Maak intussen de ravioli.
  4. Was de courgettes en snijd met een dunschiller of mandoline in lange dunne repen. Doe dit aan twee kanten tot je het zachte midden bereikt. Dat heb je niet nodig en kan je eventueel verwerken in een ander gerecht.
  5. Maak de vulling. Doe de ricotta samen met de parmezaan, het ei, basilicum en de rest van de look in een mengkom. Meng en breng op smaak met zout en peper.
  6. Stel de ravioli samen.
  7. Leg twee courgettelinten in de lengte naast elkaar en zorg dat ze voor de helft overlappen. Leg dan twee courgettelinten kruiselings op dezelfde manier erbovenop zodat je een X bekomt.
  8. Schep een eetlepel van de vulling in het middelpunt en vouw de ravioli kant per kant dicht. Doe zo voort tot je alle courgette en vulling hebt opgebruikt.
  9. Leg de courgetteravioli in een ovenschotel met de open kanten naar beneden. Dresseer er de tomatensaus rond.
  10. Scheur de mozzarella in stukken en dresseer op de ravioli.
  11. Bak zo’n 25 minuten in je oven. Besprenkel met wat extra parmezaan en de geroosterde pijnboompitten.
  12. Smakelijk!
Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…