Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT: Gyoza met asperges

Birte Govarts
3 min read

Het aspergeseizoen is weer van start gegaan. Wil jij eens iets anders maken met deze typische groente van bij ons? Dan hebben wij goed nieuws, want BelOrta tipte ons deze gyoza, oftewel Aziatische knoedels die je eet als aperitiefhapje. Simpel én lekker, zo hebben we ’t het liefst!

Benodigdheden voor ongeveer 20 gyoza

Voor de gyoza:

  • 5 asperges
  • 2 kaffir limoenblaadjes, fijngesneden
  • 5 shiitakepaddenstoelen
  • 1 sjalot
  • een scheutje olie
  • 10 blaadjes koriander, fijngesneden
  • 2 gram geraspte gember
  • peper en zout
  • gyozavellen

Voor de dressing:

  • 180 gram koolzaadolie
  • 60 gram sojasaus
  • 1/2 teen look
  • 20 gram suiker
  • 1 el sushi-azijn
  • peper
  • sap van 1 limoen

Bereidingswijze

• Maak eerst de dressing door alle ingrediënten goed af te wegen en te mengen.
• Schil de asperges en snij ze in heel fijne blokjes.
• Snij de shiitakepaddestoelen ook in brunoise.
• Snipper de sjalot.
• Zet de wok op een medium vuur en doe een scheut olie in de pan. Begin de sjalor, asperge en shiitake te wokken wanneer de olie heet is. Wanneer de olie heet is, kun je de sjalot, asperge en shiitake beginnen wokken.
• Voeg na een minuut de kaffirblaadjes, gember en koriander toe. Na 1 minuut kun je de kaffirblaadjes, gember en koriander toevoegen. Wok nog even mee en kruid stevig af met peper en zout.
• Neem nu een gyozavelletje en strijk het in met een beetje water.
• Leg een lepeltje vulling in het midden en vouw toe. Druk de randen stevig tegen elkaar zodat ze niet los komen. Herhaal dit tot al je gyozavellen gevuld zijn.
• Zet de wok weer op het vuur en doe een scheutje olie in de wok.
• Plaats je gevulde gyoza voorzichtig in de wok en zet het vuur iets hoger.
• Wanneer de gyoza beginnen bakken, giet je een scheut water in de pan en zet je er onmiddellijk een deksel op zodat de stoom in de pan blijft.
• Nu mag je de wok weer op een medium vuur zetten en wachten tot het water volledig is verdwenen. Dit duurt enkele minuten.
• Neem voorzichtig het deksel van de wok en serveer de gyoza samen met de dressing!

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…