Kalfsvlees is niet alleen één van de paradepaardjes van ons gastronomisch erfgoed, maar smaakt ook gewoon heerlijk in de herfst. Om kalfsvlees in de kijker te zetten, ontwikkelde het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing of VLAM samen met chef Jelle van The Messy Chef enkele heerlijke recepten. Of wat dacht je van deze kalfsgehaktballetjes met dipsaus?
Kalfsgehaktballetjes met dipsaus
Benodigdheden voor 2-4 personen
- 500 gram kalfsgehakt
- 3 eetlepels paneermeel
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels oregano
- 1 ei
- Peper en zout
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
- 1 chilipeper (naar wens)
- 50 gram feta
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt
- Paar takjes verse bieslook
- 1 teen look
- 2 lente-ui
- Olijfolie
Bereiding
- Meng het kalfsgehakt met het paneermeel, oregano, ei, peper en zout en pers er de knoflook bij.
- Snijd de chili horizontaal doormidden. Snijd de chili in reepjes en dan in fijne blokjes. Hak de peterselie fijn en verkruimel de feta. Roer alles goed door mekaar en rol er dan balletjes van. Leg de gehaktballetjes op een bord en laat even rusten en opstijven in de koelkast.
- Snijd de bieslook fijn. Snijd de lente-ui fijn. Meng samen met de mayonaise en de yoghurt onder mekaar. Voeg een eetlepel olijfolie toe en pers er de knoflook bij. Giet de dipsaus in een kommetje.
- Haal de balletjes uit de koelkast. Bak ze aan in een scheutje olijfolie. Als de gehaktballetjes klaar zijn, serveer ze dan op een mooi bord samen met de dressing.