It looks like JavaScript is disabled. Please enable it in order for this website to work properly.

RECEPT Kalfsschenkel met bloedsinaasappel en kikkererwten

Sien Vanneste
2 min read

Kalfsvlees is niet alleen één van de paradepaardjes van ons gastronomisch erfgoed, maar smaakt ook gewoon heerlijk in de herfst. Om kalfsvlees in de kijker te zetten, ontwikkelde het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing of VLAM samen met chef Jelle van The Messy Chef enkele heerlijke recepten. Of wat dacht je van deze kalfsschenkel met bloedsinaasappel en kikkererwten?

Kalfsschenkel met bloedsinaasappel en kikkererwten

Benodigdheden voor 2 personen

  • 2 kalfsschenkels
  • 1 klont boter
  • Peper en zout
  • 1 teen look
  • 1 ui
  • 2 steranijs
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 stuk gember (2cm)
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurier
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 bloedsinaasappelen
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 blik kikkererwten
  • Verse koriander of peterselie

Bereiding

  • Kruid de schenkel met peper en zout. Bak mooi bruin in de boter.
  • Voeg een fijngesneden teen look, gember en fijngesneden ui toe. Kruid met kaneel, paprikapoeder, de kruidnagels, laurier en steranijs.
  • Voeg de bruine suiker en de bloem toe. Roer goed Blus vervolgens met het sap van de sinaasappelen en de citroen. Laat even inkoken en karameliseren.
  • Voeg ook de schil van 1 citroen en 1 sinaasappel toe. Blus met de bouillon, zorg dat de schenkels mooi onder staan. Laat op een zacht vuurtje pruttelen voor ongeveer 90-120 minuten, tot wanneer het vlees mooi zacht is.
  • Haal het vlees voorzichtig uit de pot en laat de saus nog 10 minuten pruttelen. Proef of de saus mooi in balans is (zoet/zuur).
  • Spoel de kikkererwten onder koud water en voeg ze toe aan de saus.
  • Serveer met couscous en verse koriander.
Door Sien Vanneste

These articles may also interest you ...

Lees Meer ...

Logo Gezond

Most shared

These articles may also interest you ...