Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Lijnzaadcrackers met avocadodip

Birte Govarts
2 min read

Zin in een originele snack of een smakelijk aperitiefhapje? Deze crackers met avocadodip zijn niet alleen lekker, maar ook nog gezond. Bovendien zijn ze ook nog eens enorm makkelijk te bereiden. Bon appétit!

Voor 25-20 lijnzaadcrackers

Benodigdheden:

• 100 gram gemalen lijnzaad
• 1 theelepel chiazaden
• 120 ml water
• 1 eetlepel sesamzaden
• 2 eetlepels zonnebloempitten
• 2 eetlepels amandelen
• 1 eetlepel extra vierge olijfolie
• 20 gram rijstmeel
• 1 snuf baksoda
• 1/2 theelepel gemalen kurkuma
• 1/2 theelepel zeezout
• 1/2 theelepel kerriepoeder

Bereidingswijze:

• Verwarm de oven voor op 170°C.
• Hak de zonnebloempitten en amandelen fijn met de foodprocessor.
• Doe het gemalen lijnzaad in een kom met de chiazaden en laat ze ongeveer twintig minuten weken in water.
• Doe de rest van de ingrediënten in de foodprocessor met kneedhaak en laat kneden tot een stevig, ietwat vochtig deeg. Dit kan je ook met de hand doen. Voeg water toe indien nodig.
• Giet het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel gelijkmatig over de bakplaat.
• Bak de crackers in het midden van de oven gedurende ongeveer dertig minuten tot ze lekker krokant zijn. Zorg ervoor dat je ze niet laat verbranden.
• Breek in stukken en de crackers zijn klaar.

Voor de avocadodip

Benodigdheden:

• 1 rijpe avocado
• 1 eetlepel citroensap
• 1/2 cup cottage cheese
• Zout
• Peper

Bereidingswijze:

• Mix alle ingrediënten tot een romig geheel.

Bron: Braun Household

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…