Ben jij op zoek naar een gezonder alternatief voor frituren? Dan is een Airfryer misschien wel iets v oor jou. In dit toestel circuleert hete lucht, die jouw eten gaart. Je kunt er zo’n beetje alles in klaarmaken. Ook deze heerlijke en goudbruine loempia’s!
Benodigdheden
- 2 kipfilets (kan ook zonder, als je vegetarische loempia’s wilt)
- 1 prei
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 ui
- 1 wortel
- een handje sojascheuten
- 1 paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 10 g gember
- Kruiden naar keuze
- 5 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels wokolie
- 1 pak loempiavellen
Bereidingswijze
- Was eerst alle groenten en snijd ze fijn. Pel de knoflook en snij deze samen met de peper en de gember ook in kleine stukjes. Begin met het fruiten van de ui en de knoflook en voeg na een paar minuten ook de rest van de groenten toe. Voeg daarna de sojascheuten en ketjap toe. Haal de pan na twee minuten van het vuur.
- Snijd de kipfilet in heel kleine stukjes en wok deze aan tot ze lekker krokant zijn. Voeg daarna samen met het groentemengsel en de ketjap manis. Leg de loempiavellen op je snijplank en leg er een klein beetje vulling op. Vouw de loempia’s dicht. Sluit de randen af met een beetje water.
- Bak de loempia’s op 200 graden in acht minuten bruin. Haal de plaat uit de Airfryer als de tijd voorbij is en serveer met zoete chili- of pindasaus.