Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Luxe salade met groene asperges, kipfilet en chorizo

Birte Govarts
3 min read

Om het aspergeseizoen te vieren mogen wij van HelloFresh de komende weken vier héérlijke recepten met jullie delen. Van een heerlijk frisse salade tot een hartverwarmende soep, er is voor ieder wat wils.

Wist je dat groene asperges hun kleur te danken hebben aan het feit dat ze boven de grond groeien? Witte asperges groeien onder de grond en zijn daarom kleurloos.

Benodigdheden voor 2 personen

  • 2 stuks kipfilet
  • 50 gram chorizoblokjes
  • 250 gram groene asperges
  • 125 gram rode cherrytomaten
  • 1 wit tarwebroodje
  • 125 gram krulandijvie
  • 10 gram verse basilicum
  • 50 gram mayonnaise
  • 25 gram parmezaan
  • 24 ml basilicumcrème
  • 2 stuks knoflookteen
  • 2 el roomboter
  • 2 tl zwarte balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie
  • 2 tl wittewijnazijn
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

1. Snijd de kipfilet langs de zijkant open, zodat je hem open kunt klappen. Besprenkel de binnenkant met enkele druppels basilicumcrème en vouw dicht. Breng op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 5 – 6 minuten per kant goudbruin en gaar. Bak de chorizo de laatste 3 minuten mee. Haal de kip uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie. Bewaar de chorizo apart.

2. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het tarwebroodje in blokjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de helft van de knoflook 1 minuut. Voeg de blokjes brood toe en bak in ongeveer 5 minuten tot goudbruine croutons. Roer regelmatig zodat de croutons niet aanbranden. Haal uit de pan en bewaar apart.

3. Snijd de onderste 2 cm van de groene asperges af. Zet de koekenpan van de croutons terug op middelhoog vuur en verhit 1/2 el roomboter per persoon. Roerbak de overige knoflook en de groene asperges 6 – 8 minuten. Blus af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.

4. Snijd de krulandijvie in repen. Halveer de rode cherrytomaten. Haal de blaadjes van de basilicum en hak ze grof. Rasp de parmigiano reggiano grof. Meng in een saladekom de krulandijvie, de rode cherrytomaten, de helft van het basilicum en de croutons.

5. Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige basilicumcrème en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Snijd de kipfilet in repen.

6. Verdeel de salade over de borden en verdeel de groene asperges erover. Garneer met de dressing en de parmigiano reggiano. Strooi de chorizo en het overige basilicum over het geheel en leg de gesneden kipfilet in het midden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…