Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Melanzane alla parmigiana

Gezond.be
4 min read

Melanzane alla parmigiana is een klassiek Italiaans en bovendien vegetarisch gerecht. De zachte smaak en textuur van de aubergine in combinatie met de sappige tomatensaus en de romige mozzarella maken dit gerecht tot een absolute favoriet. Naast een smaakvolle toevoeging, zorgt de aubergine bovendien ook voor een voldoende inname van ijzer en vitamine C. Met dit recept van HelloFresh zit je sowieso goed!

Benodigdheden voor twee personen

  • 1 aubergine
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 pak tomatenblokjes
  • 50 g parmegiano reggiano
  • 2 witte ciabatta broodjes
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 200 ml passata
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 10 g verse basilicum
  • 4 el bloem
  • 5 el olijfolie
  • 1 el zwarte balsamicoazijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en leg in een vergiet. Laat het zout intrekken. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.
  2. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en Italiaanse kruiden toe. Bak 3 – 4 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, en voeg de tomatenblokjes en de passata toe. Roer goed en breng op smaak met peper, zout en de helft van het basilicum. Kook het geheel, afgedekt, 10 – 15 minuten zachtjes.
  3. Rasp de parmigiano reggiano fijn. Scheur of snijd de buffelmozzarella in kleine stukken. Snijd een halve ciabatta per persoon in grove stukken en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid 2 el bloem per persoon, peper en zout over een groot bord. Dep de plakken aubergine goed droog met keukenpapier en schraap het zout eraf. Wentel de plakken dan door de bloem.
  4. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de helft van de aubergineplakken in 4 – 6 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om en laat uitlekken op een keukenpapier. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en herhaal met de overige aubergineplakken.
  5. Verdeel een beetje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Leg 1/3 van de aubergineplakken erop en schep 1/3 van de tomatensaus erover. Bestrooi met 1/3 van de parmigiano reggiano en 1/3 van de buffelmozzarella. Herhaal dit met de overige auberineplakken, tomatensaus en kaas. Verdeel de ciabattacroutons over de bovenkant en bak 10 – 15 minuten in de oven. Bak de laatste 6 minuten de overige ciabatta mee in de oven.
  6. Verdeel de melanzane parmigiana over de borden en garneer met het overige basilicum. Serveer met de ciabatta.
Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…