Af en toe eens flink zondigen? Moet kunnen! Daarom schotelen wij jullie vandaag deze brownie voor, die i-de-aal is om resten paaschocolade in te verwerken.
Benodigdheden
• 150 gram melkchocolade
• 100 gram pure chocolade
• 250 gram boter
• 300 gram lichtbruine basterdsuiker
• 2 zakjes vanillesuiker
• 250 gram zelfrijzend bakmeel
• 5 eieren
• walnoten of pecannoten
Bereidingswijze
• Breek de chocolade in stukken en doe die stukken samen met de boter in een schaal. Verwarm de schaal au bain-marie of in de magnetron (op een lage stand), tot de chocolade en de boter gesmolten zijn. Roer door.
• Mix de eieren en de basterd- en vanillesuiker tot ze schuimig zijn en voeg beetje bij beetje de bloem toe. Blijf ondertussen mixen.
• Voeg het chocolade- en botermengsel toe.
• Voeg als laatste de noten toe en roer nog even goed door.
• Bekleed een vorm van ongeveer 20 op 30 cm met bakpapier. Giet het deeg in de vorm en bak de brownies ongeveer 35 à 40 op 170ºC. Houd de baktijd goed in de gaten. Als je de brownie te lang bakt, is hij immers niet meer lekker plakkerig vanbinnen.
TIP!
Je kan deze brownie uiteraard ook maken met alleen maar pure – of melkchocolade. Heb je enkel nog witte chocolade in huis? Dan kan je er ook een blondie van maken. Smakelijk!