Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Ovenpannenkoek met blauwe bessen

Sien Vanneste
3 min read

Wie een actieve zomer op het programma heeft staan, zal zich straks heerlijk kunnen uitleven met aardbeien, blauwe bessen, frambozen, braambessen en kersen van bij ons. Voedingsdeskundige Stephanie Scheirlynck stelde voor alle sportieve fruitfans vier energieke recepten samen: van smaakvolle ontbijtgerechtjes tot verbazend plezante tussendoortjes, met telkens BelOrta-bessen in de hoofdrol.

Stephanie Scheirlynck: ‘Met deze bessenpannenkoek kun je echt alle kanten uit. Perfect als energierijk en licht verteerbaar ontbijt voor een actieve dag of als tussendoortje voor je gaat sporten – best één tot anderhalf uur ervoor. Met een combinatie van koolhydraten voor energie en antioxidanten uit de blauwe bessen, is deze ovenpannenkoek ook ideaal voor kinderen met een actief gevulde dag. Denk aan een sportkamp of tornooi, de jeugdbeweging …’

Benodigdheden voor één portie

  • 200 g BelOrta blauwe bessen
  • 240 g zelfrijzende bloem
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 30 g kokospoeder
  • Snuifje zout
  • Kaneel
  • 300 ml rijstdrink
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 2 grote eieren
  • Poedersuiker

Tip: Op zoek naar wat extra kleur? Voeg gerust enkele frambozen, braambessen of aardbeien toe.

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de bloem, het bak- en kokospoeder, zout en kaneel in een kom.
  • Neem een tweede kom en meng daarin de rijstdrink, de siroop, de olie en de eieren.
  • Spatel het droge mengsel door het vochtige en zorg ervoor dat alles goed gemengd is.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm/bakplaat en strooi er de bessen over.
  • Bak 25 tot 30 minuten. Je kunt gemakkelijk checken of het deeg gaar is door er met een tandenstoker in te prikken: kleeft er geen deeg meer aan de tandenstoker, dan is de pannenkoek gaar.
  • Laat een kwartiertje afkoelen op een bakrooster en snij in stukken. Werk af met wat poedersuiker.
Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…