Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Perenbrood van Conference peer

Birte Govarts
2 min read

De Conference peer is uitgegroeid tot één van Vlaanderens bekendste exportproducten. Toch heeft ze in eigen land de laatste jaren licht terrein moeten prijsgeven in het gezinsbudget, waar ze steevast op de vijfde plaats staat na o.a. appelen. Dat is zonde, vindt BelOrta, want de prijs van de peer is stabiel gebleven en ze is lokaal, gezond én lekker. Om de Conference peer een duwtje in de rug te geven, deelt BelOrta de komende drie weken even veel heerlijke recepten met ons. Vandaag: perenbrood van Conference peer.

Benodigdheden

• 4 rijpe Conference peren
• 350 g bloem
• 100 g suiker
• 3 theelepels kaneel
• 2 theelepels bakpoeder
• 1 theelepel kardemon
• Snuf zout
• 3 eieren
• 30 g boter, gesmolten + extra om in te vetten

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 180 °C.
• Schil de conferenceperen, verwijder het klokhuis en pureer ze met een mixer.
• Doe in een kommetje samen met de eieren en de gesmolten boter. Meng goed.
• Meng de bloem samen met de suiker, kaneel, het bakpoeder, de kardemon en het zout in een andere mengkom.
• Voeg de natte ingrediënten bij de droge en roer goed.
• Vet een langwerpige cakevorm in met boter.
• Giet het beslag in de cakevorm en bak 50 à 60 minuten in je oven. Test met een tandenstoker of het deeg reeds gaar is.
• Laat het perenbrood 10 minuten afkoelen op een bakrooster alvorens in plakjes te snijden en te serveren.

Smakelijk!

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…