Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Quinoarepen met cookie dough

Birte Govarts
2 min read

Zin in een heerlijk tussendoortje? Deze quinoarepen met cookie dough klinken niet alleen heerlijk, maar zijn het ook effectief. Maak je ze zelf? Laat ons dan vooral weten wat je ervan vond!

Benodigdheden

Voor de quinoarepen:

• 35 gram kokosolie
• 50 gram chocolade
• 80 gram gepofte quinoa
• 20 gram chiazaden
• 35 gram esdoornsiroop
• 1 eetlepel amandelpasta (biologisch)

Voor de cookie dough:

• 140 gram amandelen
• 60 gram havermout
• 60 gram esdoornsiroop
• 70 gram amandelpasta (biologisch)
• een vanillestokje

Bereidingswijze

• Hak de chocolade in stukjes in de hakmolen en smelt samen met de kokosolie.
• Kneed de gepofte quinoa en de chiazaden in de foodprocessor met behulp van een kneedhaak.
• Voeg de gesmolten kokosolie en chocolade, de esdoornsiroop en de amandelpasta toe en kneed goed.
• Giet het mengsel in de bakvorm en druk stevig aan.
• Laat minstens twee uur rusten in de koelkast.
• Hak voor de cookie dough de amandelen en de havermout in de hakmolen.
• Schraap de zaden uit het vanillestokje.
• Kneed alle ingrediënten in de foodprocessor met de kneedhaak.
• Giet het mengsel over de gekoelde quinoalaag en verdeel gelijkmatig.
• Laat nog een uur rusten in de koelkast.
• Haal het geheel uit de vorm en snijd in de gewenste vorm.

Bron: Braun Household

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…