Hoe vaak tover jij rammenas, raap of biet op tafel? Zelden of nooit, durven we wedden. In tijden waarin we ons het hele jaar door massaal op avocado’s en andere exotische vruchten storten, worden deze seizoensproducten niet voor niets ‘vergeten groenten’ genoemd. BelOrta wil aantonen dat vergeten groenten het geknipte ingrediënt zijn om je tafelgenoten te verrassen. Dit recept met rammenas heeft ons hart alvast gestolen.
Benodigdheden
• 400 gram rammenas
• 50 gram gepelde garnalen
• 100 gram Griekse yoghurt
• 1 eetlepel fijngehakte peterselie
• 1 eetlepel fijngehakte dille
• zeste en sap van een halve citroen
• scheutje olijfolie
• peper en zout
•. 50 gram veldsla
Bereidingswijze
• Schil de rammenas en hak in fijne reepjes. Doe in een mengkom en voeg de garnalen en de Griekse yoghurt toe. Meng en doe er ook de kruiden, de zeste en het sap van de citroen en wat olijfolie bij. Meng en breng op smaak met peper en zout.
• Was de veldsla en meng met de rammenas en garnalen. Heerlijk om te serveren als hapje op een toast, maar ook als lunch met wat brood is dit een topper!