Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Roze pancakes van rode biet

Birte Govarts
3 min read

Hoe vaak tover jij rammenas, raap of biet op tafel? Zelden of nooit, durven we wedden. In tijden waarin we ons het hele jaar door massaal op avocado’s en andere exotische vruchten storten, worden deze seizoensproducten niet voor niets ‘vergeten groenten’ genoemd. BelOrta wil aantonen dat vergeten groenten het geknipte ingrediënt zijn om je tafelgenoten te verrassen. Deze pancakes met rode biet hebben ons hart alvast gestolen én zijn ideaal als ontbijt of dessert.

Benodigdheden:

• 200 gram verse rode biet
• 200 gram bloem
• 400 ml halfvolle melk
• 2 eieren
• 5 druppels vanille-extract
• 2 theelepels bakpoeder
• snufje zout
• 3 eetlepels kristalsuiker
• arachideolie om in te bakken
• 40 g boter
• 1 Jonagold-appel
• 1 Conference-peer
• 2 eetlepels fijngehakte walnoten
• 2 eetlepels rozijnen
• 1 theelepel kaneel
• Voor de afwerking: ahornsiroop.

Bereidingswijze:

• Was de rode bieten goed en kook ze in ruim water tot ze zacht zijn, afhankelijk van de grote ongeveer anderhalf uur. Spoel onder koud water, laat verder afkoelen in de koelkast en verwijder de schil. Pureer de rode biet heel fijn in een foodprocessor.
• Zeef de bloem en doe in een grote mengkom. Maak een putje in het midden en doe er de melk, de eieren, de vanille, het bakpoeder en twee eetlepels suiker bij. Meng heel goed en voeg de gepureerde rode biet toe. Roer met een garde tot je een egaal beslag hebt.
• Zet je koekenpan op het vuur en voeg een scheutje arachideolie toe. Als de pan heet is, bak je de pancakes. Gebruik ongeveer twee eetlepels beslag per pancake. Afhankelijk van je pan kan je twee à drie pancakes per keer bakken. Bak ze ongeveer twee minuten aan elke kant.
• Schil de appels en peren en snijd in blokjes. Doe de boter in een pannetje. Stoof hierin op een laag vuur de appel- en peerblokjes met de kaneel en de laatste eetlepel suiker beetgaar (ong. drie minuten) Zet je vuur af en voeg de rozijntjes en de fijngehakte walnoten toe. Hou warm op een laag vuur. Serveer de pancakes met het appel- en perenmengsel en werk af met wat ahornsiroop. Smakelijk!

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…