Heerlijk nazomeren? Dat doe je volgens BelOrta met courgettes op het menu. De courgette is immers een van de meest veelzijdige groenten in de keuken en smaakt lekker in pasta’s, ovengerechten én op de barbecue. Of in deze spitskoolwraps!
Benodigdheden
- 1 spitskool
- 200 g courgette, in blokjes gesneden
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tl komijn
- 400 g lamsgehakt
- enkele blaadjes verse munt, fijngehakt
- 150 g fetakaas
- olijfolie
Bereidingswijze
- Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool.
- Breng een pot met water aan de kook en laat de volledige spitskool er ongeveer vijf minuten in koken onder deksel.
- Haal de kool uit het water en verwijder de buitenste bladeren. Je hebt twee bladeren nodig per wrap.
- Word het moeilijk om de bladeren er mooi af te snijden, kook de kool dan nogmaals twee minuten.
- Hak de ui en de look fijn. Doe wat olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg nu de courgetteblokjes toe en breng op smaak met peper en zout.
- Stoof de courgetteblokjes zo’n drie minuten aan en voeg het lamsgehakt toe. Breng opnieuw op smaak met peper en zout en voeg er de komijn toe. Bak rul.
- Dep de koolbladeren goed droog met keukenpapier en leg twee spitskoolbladeren op elkaar in spiegelbeeld zodat ze een cirkel vormen.
- Verdeel enkele lepels van de vulling in het midden, besprenkel met wat fijngehakte munt en verbrokkel er wat fetakaas over.
- Rol op zoals een wrap. Smakelijk!