Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Stamppot met zoete aardappel en paksoi

Birte Govarts
2 min read

Hoe vaak tover jij rammenas, raap of biet op tafel? Zelden of nooit, durven we wedden. In tijden waarin we ons het hele jaar door massaal op avocado’s en andere exotische vruchten storten, worden deze seizoensproducten niet voor niets ‘vergeten groenten’ genoemd. BelOrta wil aantonen dat vergeten groenten het geknipte ingrediënt zijn om je tafelgenoten te verrassen. Dit recept met paksoi heeft ons hart alvast gestolen. 

Benodigdheden

• 1 paksoi
• 2 à 3 zoete aardappelen
• 1 ui
• 2 dl melk
• 25 gram boter
• peper
• zout
• 150 gram buikspek, in plakjes
• 3 eetlepels sojasaus
• enkele takjes koriander

Bereidingswijze

• Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken. Snijd de ui in fijne halve ringen. Bereid nu de paksoi voor. Snijd de onderkant eraf, die eten we niet op, de rest wel.Spoel de paksoi en snijd vervolgens de stelen en de bladeren in reepjes.
• Kook de zoete aardappel 10 à 15 minuten (afhankelijk van de grootte van de stukken) beetgaar in wat gezouten water. Giet af en pureer met een pureestamper. Er mogen best wel nog wat stukjes in zitten. Meng er de boter door en de melk. Breng op smaak met peper en zout en houd warm. 
• Bak het spek in de boter in een hete pan. Als het mooi gekleurd en gaar is, neem het dan uit de pan en stoof de ui in het bakvet van het spek. Als de ui lichtjes begint te karameliseren, doe er dan de paksoi bij en laat een drietal minuten meestoven. Blus met de sojasaus. 
• Meng het paksoi-mengsel door de zoete aardappelpuree. Kruid bij met peper en zout en werk af met het buikspek en wat verse koriander. Serveer met een stukje vlees of verse vis, of met een frisse salade erbij. Smakelijk!

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…