Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Taco met chili con carne, salsa en zure room

Birte Govarts
3 min read

Kalfsvlees is niet alleen één van de paradepaardjes van ons gastronomisch erfgoed, maar smaakt ook gewoon heerlijk in de zomer. Om kalfsvlees in de kijker te zetten, ontwikkelde het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing of VLAM samen met chef Jens Verreckt van het Leuvense restaurant Baracca enkele heerlijke recepten. Of wat dacht je van deze taco’s*?

Ingrediënten voor 4 personen

Voor de chili con carne:
• 110 g kalfgehakt
• 1 teen look
• 20 g ajuin in brunoise
• 64 g tomate concassé
• 10 g passata
• 2 g dubbel tomatenconcentraat
• 8 g chipotle peper in blik (geblend of fijn gehakt)
• 1 g kaneel
• 1 g komijn
• 1 g Italiaanse kruidenmix
• 1 g cajun
• 2 g paprikapoeder
• 16 g bruine bonen in blik
• 16 g mais in blik

Voor de avocadocrème:

• 1 avocado
• snuifje zout
• snuifje peper
• 1 g sushi azijn
• 1 g limoensap
• 1 g limoenrasp

Voor de zure room:

• 25 g zure room
• snuifje zout
• snuifje peper

Voor de pekel sjalot:

• 10 g water
• 15 g rode wijnazijn
• 5 g suiker
• 1 g zout

Bord klaarzetten:

• 1 sjalot (in fijne ringen gesneden)
• 20 pompoenpitten
• 4 mini tacoschelpen

Bereidingswijze

• De dag voordien alle ingrediënten voor de pekel kort laten opkoken. Laat afkoelen en leg de
sjalotringen in de pekel. Deze mogen in de pekel blijven liggen.
• Bak het kalfsgehakt bruin in een hete pan met olijfolie. Haal het vlees uit de pan en zet het vuur
zacht. Stoof de geperste look en brunoise van ajuin aan. Voeg het tomatenconcentraat en de
kruiden toe en laat even mee stoven. Voeg de passata, tomate concassé en het gebakken gehakt
toe en laat een half uur pruttelen. Voeg de bonen en de mais toe als de chili klaar is.
• Blend alle ingrediënten voor de avocadocrème samen tot een gladde crème. Doe de crème in
een spuitzakje.
• Klop de zure room luchtig met de peper en het zout. Doe de opgeklopte zure room in een
spuitzakje.
• Grill de pompoenpitten in de pan met een beetje olijfolie.
• Vul de tacoschelpen met de chili con carne. Spuit 3 dotjes avocadocrème en 2 dotjes opgeklopte zure
room op de chili. Werkt af met een sjalotring en een paar gegrilde pompoenpitten.

(*) De taco’s in dit recept zijn bedoeld als aperitiefhapje. Als je wilt, kan je ze natuurlijk ook klaarmaken als volwaardige maaltijd.

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…