Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

RECEPT Tomaten met kabeljauw à la Sandra Bekkari

Birte Govarts
3 min read

Uit onderzoek van BelOrta blijkt dat één op de twee Belgen het hele jaar door tomaten koopt. Ruim zes op de tien eten de groente één of meerdere keren per week. Vooral trostomaten worden gesmaakt. Op elk moment van de dag, zo blijkt, want we eten tomaat bij het avondmaal (94%) en de lunch (88%) maar ook als tussendoortje (55%) of zelfs bij het ontbijt (18%). Ben jij op zoek naar originele recepten met tomaat? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want BelOrta heeft er massa’s die niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond zijn. Deze ovenschotel met tomaten en kabeljauw ontwikkelden ze samen met niemand minder dan Sandra Bekkari.

Benodigdheden

  • 4 kabeljauwfilets
  • een beetje citroensap
  • 3 vleestomaten
  • 3 trostomaten
  • 1 teentje knoflook
  • geraspte parmezaanse kaas
  • geraspte mozzarella
  • enkele takjes verse basilicum, fijngeknipt
  • pijnboompitten
  • rucola
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

• Verwarm de oven op 180 °C.
• Neem een grote ovenschaal en giet er een scheutje olijfolie in. Leg de kabeljauw in de ovenschaal.
• Besprenkel de vis met een scheutje citroensap en kruid met peper en zout.
• Snij de vleestomaten in halve maantjes en de trostomaten in schijfjes.
• Verspreid de vleestomaten rond de kabeljauw. Leg de schijfjes trostomaten bovenop de vis.
• Pers een teentje knoflook. Meng de knoflook met de basilicum, een scheutje olijfolie, peper en zout.
• Verspreid het knoflookmengsel op de tomaten. Strooi enkele pijnboompitten over de tomaten.
• Werk de ovenschaal af met wat parmezaanse kaas en mozzarella.
• Zet de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven.
• Serveer met rucola.

Tip!

Ruim zes op de tien Belgen bewaren hun tomaten in de koelkast. Zonde, want zo verliezen ze heel wat smaak. Bewaar je tomaten daarom buiten de koelkast, op een koele en droge plek – zo behouden ze hun intense smaak én blijven ze ruim een week vers.

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…