scrollTop top

RECEPT Tomaten salsa tartine

RECEPT Tomaten salsa tartine

Eindelijk is het lente. Om dat te vieren zetten wij drie weken lang heerlijke en frisse recepten met tomaten in de hoofdrol in de kijker. Vandaag: tomaten salsa tartine.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 180 g tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel rode wijnazijn
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel platte peterselie
  • 2 eieren
  • 2 sneetjes donkerbruin boerenbrood
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 handje veldsla

Benodigdheden

  • hoge pan
  • garde
  • ijswater

Bereidingswijze

  • Zet een hoge pan gevuld met ¾ water op het vuur met de azijn – het water mag echt wel zuur zijn – en breng aan de kook. Snijd de ui in ringen. Snijd de komkommer in flinterdunne plakken. Snijd de avocado in plakken. Bak de tomaten in een koekenpan kort met wat olijfolie en zout en peper en laat afkoelen.
  • Mix de afgekoelde tomaten met de komkommer, rode ui, azijn en olijfolie. Laat de salsa even staan.
  • Als het water kookt, zet je het vuur wat lager zodat het water net pruttelt. Breek de eieren in aparte kommetjes en laat de eieren langzaam 1 voor 1 in het water vallen. Zet het vuur weer wat hoger. Laat ze 3 minuten koken en doe ze daarna in het ijswater.
  • Smeer de mayonaise op de broodjes en leg daarna trapsgewijs de avocado erop. Verdeel de salsa er overheen, leg er wat veldsla op en leg het gepocheerde ei erop.

Wil jij nog meer recepten met tomaten ontdekken? Surf dan nu naar looye.com.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

  • Wereld
  • Aantal
    besmettingen
    525.681.483
  • Aantal
    doden
    6.277.891
  • België
  • Aantal
    besmettingen
    4.147.568
  • Aantal
    doden
    31.727

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!