scrollTop top

RECEPT Vegetarische auberginestoof

RECEPT Vegetarische auberginestoof

Niet alleen in zuiderse landen zijn aubergines populair, ook bij ons worden ze gesmaakt én geteeld. Als belangrijkste Belgische aubergineleverancier ziet BelOrta de populariteit van deze vruchtgroente gestaag toenemen. En dat heeft veel te maken met de veelzijdigheid van de aubergine. BelOrta dook de keuken in met culinair influencer Kjell Jansen en serveert je vier verrassende varianten op Vlaamse klassiekers telkens met een hoofdrol voor de lokaal geteelde aubergine. Vandaag: vegetarische auberginestoof.

Benodigdheden voor twee personen

• 1,5 aubergine
​• 4 el bakboter
​• 1 ajuin
​• 1 teentje look
​• 1 wortel
​• 100 g champignons
​• 200 ml groentebouillon
​• 1 flesje bruin bier (33 cl)
​• 2 el Luikse siroop
​• 1 blaadje laurier
​• peper, zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui en look fijn, en snijd de wortel in schijfjes.
  2. Verhit 2 eetlepels bakboter in een diepe kookpan en bak de ui, look en wortel kort aan, ongeveer anderhalve minuut. Haal uit de pan en hou even apart.
  3. Snijd het vruchtvlees van de aubergine in blokjes van 2-3 cm en bak vervolgens zo’n twee minuten in 2 eetlepels bakboter. Voeg daarna de ui, look en wortel toe en bak nog kort terwijl je regelmatig blijft roeren. Snijd ondertussen de champignons in dikke plakjes en bak een minuutje mee. Voeg vervolgens de bouillon, het bier, de siroop en het laurierblaadje toe. Kruid met peper en zout.
  4. Doe een deksel op de kookpan (maar laat lichtjes openstaan) en laat nog een halfuurtje stoven, tot alles goed ingedikt is.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!