scrollTop top

RECEPT Witte aspergesoep met ei, bieslook en een volkoren rozijnenbroodje

RECEPT Witte aspergesoep met ei, bieslook en een volkoren rozijnenbroodje

Om het aspergeseizoen te vieren mogen wij van HelloFresh de komende weken vier héérlijke recepten met jullie delen. Van een heerlijk frisse salade tot een hartverwarmende soep, er is voor ieder wat wils.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 500 gram witte asperges
  • 2 stuks bruin broodje
  • Nootmuskaat
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 8 takjes verse bieslook
  • 2 el roomboter
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 ml melk
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingwijze

  1. Kook 400 ml water per persoon en verwarm de oven voor op 210 graden. Schil of was de aardappelen (doré) grondig en snijd in blokjes van 1 cm. Snipper de ui. Schil de asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller. Verwijder de onderste 2 cm van de asperges. De bovenkant (de kop) hoeft niet geschild te worden. Snijd de asperges in stukken van 4 cm.
  2. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de aardappelen en witte asperges toe en bak al roerende 1 minuut. Voeg de melk en 300 ml kokend water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook de soep, afgedekt, 12 minuten.
  3. Zorg dat de eieren net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook de eieren in 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water, pel de eieren en prak met een vork tot grove kruimels.
  4. Bak het volkoren rozijnenbroodje 6 – 8 minuten in de oven. Hak ondertussen de bieslook fijn.
  5. Haal de soep van het vuur, schep met een schuimspaan de kopjes van de asperges eruit en leg apart. Bestrooi de soep met een ¼ tl geraspte nootmuskaat per persoon en pureer met een staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en zout, voeg de helft van de bieslook toe en eventueel het overige kokende water als je de soep wilt verdunnen.
  6. Snijd de kopjes van de asperges in de lengte doormidden. Verdeel de soep en de aspergekopjes over de soepborden. Garneer met de eikruimels, de overige bieslook en een snufje geraspte nootmuskaat. Serveer met het volkoren rozijnenbroodje.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!