Zijn je kleinkinderen ook dol op pannenkoeken? Deze pannenkoeken recepten zijn echt om je vingers van af te likken. Kinderen vinden pannenkoeken bakken een groot avontuur. Gewapend met een keukenschort worden ze echte hulpkoks. En wat is er beter om hun harde werk te belonen dan een heerlijke pannenkoek?
1. Haverpannenkoeken met banaan
Pannenkoeken die lekker én gezond zijn? Het kan met deze overheerlijke haverpannenkoeken met banaan. Deze pannenkoeken zijn bovendien erg snel klaar, het duurt maar 20 minuten om ze te maken.
Dit heb je nodig (10 kleine pannenkoekjes):
- 75 gram havermout
- 150 gram bloem
- 180 ml melk
- 2 eieren
- 2 bananen
- 2 eetlepels bakpoeder
- ½ theelepel kaneel
- Olie
- Appelstroop
Bereiding:
- Meng de havermout, bloem, melk, eieren, bananen en bakpoeder in een blender of keukenrobot.
- Zet een pan op een gematigd vuurtje en giet er een kleine hoeveelheid beslag in.
- Bak de pannenkoekjes aan beide zijden goudbruin.
- Serveer de pannenkoekjes met schijfjes banaan en eventueel een scheutje appelstroop.
2. Kokospannenkoekjes met sinaasappel en mango
Met dit lekkere exotische receptje haal je gegarandeerd de zon in huis. En die heerlijke zomerse smaak maken jou en je kleinkinderen nog vrolijker.
Dit heb je nodig (8 pannenkoeken):
- 160 g zelfrijzende bloem
- Sap van 1 sinaasappel
- 2 sinaasappels
- 1 mango in stukjes gesneden
- 2 eieren
- 1 eetlepel kokospoeder
- 2 eetlepels sinaasappel confituur
- 1 eetlepel suiker of een andere zoetstof
- 1 vanillestokje
- 4 dl kokosmelk
- 1 snufje zout
Bereiding:
- Schil de twee sinaasappels tot op het vruchtvlees en snij ze in stukjes. Verwijder de vliesjes.
- Snij het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit met een mesje.
- Voeg het sinaasappelsap, het vanillestokje met de zaadjes en de mangostukjes samen in een kookpannetje en breng aan de kook.
- Verwijder het vanillestokje en haal het kookpannetje van het vuur. Voeg nu de sinaasappelstukjes en de confituur toe.
- Neem een mengkom en meg het bakmeel, suiker, eieren, kokospoeder en kokosmelk tot een egaal geheel.
- Giet het deeg in een pan en bak de pannenkoekjes mooi goudbruin. Plooi de pannenkoeken in 4 en overgiet met mangoblokjes.
3. Appelpannenkoekjes met rozijnen
Deze appelpannenkoekjes zijn lekker op elk moment van de dag. De warme stroperige appelstukjes verwarmen elke koude winterdag. Wedden dat je kleinkinderen er dol op zullen zijn?
Dit heb je nodig:
- 200 gram bloem
- 300 ml karnemelk
- 3 appels, geschild en in stukjes
- 100 gram suiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 2 eetlepels boter
- 2 eieren, geklopt
- 100 gram yoghurt
Bereiding:
- Giet 100 ml water in een pan en verwarm op een laag vuurtje. Voeg de suiker toe en wacht tot het helemaal is opgelost.
- Voeg de appeltjes toe aan de suikerstroop en laat 20 minuutjes op een laag vuurtje borrelen.
- Neem een mengkom en meng bakpoeder, de bloem, 1 eetlepel suiker, de eieren en karnemelk tot een egaal geheel.
- Zet een pan op een gematigd vuurtje en bak de pannenkoekjes goudbruin in boter. Serveer met appelstukjes en yoghurt.
Heb je een van onze recepten uitgeprobeerd? Laat ons dan zeker weten wat je ervan vindt!