scrollTop top

RECEPT Zon(dig)dag met witte chocolademousse met passievrucht

RECEPT Zon(dig)dag met witte chocolademousse met passievrucht

Zin in zoet? Proef dan zeker deze heerlijke witte chocolademousse van Galak met passievrucht. Je zult er geen spijt van krijgen.

Benodigdheden

• 100 gram witte chocolade
• 2 eieren
• 35 gram fijne griessuiker
• het vruchtvlees van 3 verse passievruchten (+ nog wat extra als afwerking)
• 200 ml room (minstens 35% vet)
• een 12-tal verse frambozen

Bereidingswijze

• Smelt de chocolade en laat lichtjes afkoelen.
• Klopt de eierdooiers en suiker tot een dik, bleek mengsel.
• Spatel de helft van de passievruchten onder het mengsel gevolgd door de helft van de gesmolten chocolade. Herhaal met de andere helft.
• Klop de room op en spatel die onder de mengeling.
• Klop de eiwitten op en spatel die onder de mengeling.
• Lepel de mousse in glaasjes en zet minstens 4 uur in de koelkast.
• Verdeel er nog wat extra passievrucht over. Werk af met frambozen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

  • Wereld
  • Aantal
    besmettingen
    177.682.872
  • Aantal
    doden
    3.851.268
  • België
  • Aantal
    besmettingen
    1.081.061
  • Aantal
    doden
    25.149

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!