Zin in zoet? Proef dan zeker deze heerlijke witte chocolademousse van Galak met passievrucht. Je zult er geen spijt van krijgen.
Benodigdheden
• 100 gram witte chocolade
• 2 eieren
• 35 gram fijne griessuiker
• het vruchtvlees van 3 verse passievruchten (+ nog wat extra als afwerking)
• 200 ml room (minstens 35% vet)
• een 12-tal verse frambozen
Bereidingswijze
• Smelt de chocolade en laat lichtjes afkoelen.
• Klopt de eierdooiers en suiker tot een dik, bleek mengsel.
• Spatel de helft van de passievruchten onder het mengsel gevolgd door de helft van de gesmolten chocolade. Herhaal met de andere helft.
• Klop de room op en spatel die onder de mengeling.
• Klop de eiwitten op en spatel die onder de mengeling.
• Lepel de mousse in glaasjes en zet minstens 4 uur in de koelkast.
• Verdeel er nog wat extra passievrucht over. Werk af met frambozen.