Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

WERELD SLAAPDAG Slechte slaper? Deze 5 apps kunnen … Zzzzzzzzz

Nona Heremans
4 min read

Geraak je moeilijk in slaap? Zie je ’s nachts elk uur voorbijkomen op je wekker? Of lukt het je ’s ochtends nooit om fris op te staan? Deze vijf apps kunnen soelaas bieden.

1. Sleep Cycle

Uitgerust wakker worden heeft veel te maken met een goede timing. Deze slimme app volgt tijdens de nacht je slaapcyclus en maakt je ’s morgens wakker tijdens een lichte slaapfase. Dat is natuurlijker en daardoor voel je je beter uitgerust. Je smartphone moet wel naast je in bed liggen, zodat de app geluiden en bewegingen kan detecteren. Tijdens de wekfase van dertig minuten word je op een rustige manier wakker gemaakt. Tip van een ervaringsdeskundige: vergeet niet in te geven om hoe laat je écht moet opstaan!

2. Headspace

‘Een goede nachtrust begint tijdens de dag’, hoor je wel eens zeggen. Als je je hoofd tijdens de dag wat vaker kan leegmaken, zal dat ’s avonds z’n voordelen hebben. Headspace is een handige app die je helpt ontstressen met behulp van ademhalingsoefeningen, mediatie, yoga en workouts. Daarnaast vind je er ook verhalen en geluiden om gemakkelijker in slaap te vallen. Je kunt de app gratis uittesten, nadien moet je een abonnement nemen.

3. Calm

Ook de app Calm zit boordevol geluiden, muziek en verhalen om gemakkelijker in slaap te vallen. Bij de verhalen en korte meditatiesessies kun je zelf kiezen voor een mannen- of vrouwenstem. Krijg je je baby maar moeilijk in dromenland? Dan moet je de kinderverhalen of babygeluidjes eens proberen. Ook zonder te betalen is de database vrij uitgebreid.

4. Breathe: Relax & Focus

Een van de beste technieken om gemakkelijk en snel in slaap te vallen, is door te zorgen dat je op een juiste manier ademt. De simpele maar handige app Breathe: Relax & Focus helpt je daarbij. De app zegt je wanneer en hoelang je moet in- en uitademen volgens de 4-7-8-techniek. Daardoor word je vanzelf rustiger en kun je sneller de slaap vinden.

5. Shleep

Shleep kan dienen als je persoonlijke slaapcoach. Voor je de app kunt gebruiken moet je eerst enkele vragen invullen. Zo krijgt Shleep een idee van je huidige slaappatroon. Vervolgens krijg je persoonlijke tips en advies om je nachtrust te optimaliseren. Shleep wordt trouwens ook door bedrijven van over heel de wereld gebruikt om werknemers fitter en productiever te krijgen. Met deze app hoef je nooit meer schaapjes te tellen.

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…