Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Te weinig plek in bed ’s nachts? Zo los je dat op!

Bram
3 min read

Samen met je lief elke nacht het bed delen, klinkt dan wel romantisch, maar is dit ook daadwerkelijk altijd het geval? Het antwoord op deze vraag zal in een heleboel gevallen helaas negatief zijn. In de praktijk blijkt dat koppels die samen een bed delen vaak te maken krijgen met een waar gevecht om het gezamenlijke dekbed. Elke nacht moet je immers veelvuldig aan het donsdeken trekken, en waarschijnlijk nog meer binnensmonds vloeken, voordat je jouw helft van het beddengoed te pakken hebt. Ook niet elke partner zal altijd zijn, of haar, deel van de matras toebedeeld krijgen.

Handig gadget

Een slachtoffer van deze nachtelijke ellende heeft gelukkig een einde weten te maken aan dit probleem door een ingenieus gadget te ontwikkelen. Deze gadget bestaat uit een laser die werkt met behulp van een afstandsbediening. Op deze manier kun je een lijn op de matras projecteren en zo elke partner een eigen helft toebedelen. Er zal dan minder gekissebis plaats hoeven vinden over wie nu waar hoort te liggen in bed. Tenminste wanneer beide bedpartners wakker zijn. Zodra je immers in slaap bent gevallen, zal de geprojecteerde lijn geen enkel nut meer hebben. Je partner kan in dat geval ongehinderd naar jouw zijde van het bed rollen en alsnog je plekje inpikken.

Niet romantisch maar wel effectief

De bovengenoemde gadget is dan weliswaar geen romantisch oplossing van de tweestrijd in bed, maar wellicht wel erg efficiënt. Hierbij mag echter niet over het hoofd worden gezien dat de matras slechts een deel van het probleem vormt. Ieder mens dat ooit samen met een ander in bed heeft gelegen, weet namelijk dat de scheidingslijn van de matras enkel een front is. De werkelijke strijd gaat in de regel namelijk over het dekbed. Helaas zijn juist in deze strijd doorgaans geen grenzen. Het komt dan ook regelmatig voor dat één van de partners onbedekt, en steenkoud, de nacht door moet zien te komen.

Om dit dagelijks terugkerende probleem vredevol op te lossen, kun je beter elk een eigen dekbed nemen. In het meest rigoureuze geval kun je er bovendien ook voor kiezen om elk een apart bed te nemen dat je vervolgens naast elkaar platst, al dan niet met een open ruimte in het midden. Het inpikken van het dekbed of het slaapplekje van je partner zal dan voorgoed verleden tijd zijn. Uiteraard kun je voor meer intieme ogenblikken de bedden tijdelijk tegeneen plaatsen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…