Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vangst van de dag: de FÖRNUFTIG-luchtreiniger van Ikea

Nona Heremans
2 min read

De Gezond.be-redactie zet wekelijks een product in de kijker dat jouw leven beter, makkelijker, lekkerder of mooier kan maken. Deze week: deze gloednieuwe FÖRNUFTIG-luchtreiniger van Ikea.

We spenderen tegenwoordig noodgedwongen bijna al onze tijd in ons kot. Een goede luchtkwaliteit is dan ook uiterst belangrijk. Daarom ontwikkelde Ikea deze betaalbare, stijlvolle en handige luchtreiniger. De FÖRNUFTIG werd speciaal ontwikkeld voor kleine leefruimtes en kan ook aan de muur gemonteerd worden. De luchtreiniger telt drie verschillende standen. De laagste stand is ook de stilste, en dus ideaal voor ’s nachts.

Zo’n drie jaar geleden onderzocht Ikea de luchtkwaliteit in huis. Heel vaak gaan we er van uit dat luchtvervuiling enkel buiten plaatsvindt. Maar ook vocht, stof en koken zorgen voor een vervuilde lucht, binnen in huis. De luchtreiniger van Ikea zuivert de binnenlucht aan de hand van drie filters. De eerste houdt stof en haar tegen, de tweede maakt de lucht grotendeels vrij van fijn stof en reduceert pollen en de laatste filter zuivert de lucht van gasvormige verontreinigingen. Daarnaast haalt de FÖRNUFTIG – wat trouwens ‘verstandig’ betekent in het Zweeds – ook onaangename geuren (zoals die van roken of koken) uit de lucht.

De Förnuftig-luchtreiniger is vanaf midden februari te koop bij de Belgische Ikea-vestigingen of op de website. Verkrijgbaar in zwart of wit voor € 49,99.

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…