Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vangst van de dag: het Toleriane Rosaliac AR-gamma van La Roche-Posay 

Birte Govarts
2 min read

De Gezond.be-redactie zet wekelijks een product in de kijker dat jouw leven beter, makkelijker, lekkerder of mooier kan maken. Deze week: het Toleriane Rosaliac AR-gamma van La Roche-Posay, voor een huid met neiging tot rosacea. 

Ongeveer 5 personen op 100 hebben last van rosacea. Dat is een chronische ontstekingsaandoening die vooral de wangen, neus, kin en het voorhoofd treft. Dat uit zich onder andere in een extra reactiviteit van de huid, die van voorbijgaande, terugkerende of aanhoudende aard kan zijn. 

Het nieuwe Toleriane Rosaliac AR-concentraat van La Roche-Posay is een hydraterende verzorging voor dagelijks gebruik die onder andere sphingobioma bevat. Die stof zit in het thermaal water van La Roche-Posay en werk verzachtend en kalmerend, verbetert de huideigen verdediging en ondersteunt het microbioom. Bovendien is deze crème groen getint, waardoor hij roodheid onmiddellijk neutraliseert. 

Toleriane Rosaliac AR SPF 30 is dan weer een kalmerende hydraterende verzorging met UV-bescherming. Ook deze crème bevat sphingobioma en gaat roodheid tegen. 

Wij vroegen aan onze voormalige collega Birte Govarts – die last heeft van rosacea – om beide crèmes uit te testen. Dit is haar verdict: ‘Wanneer ik de producten van de Rosaliac AR-lijn voor het eerst gebruik, val ik bijna achterover van verbazing. Vooral het concentraat maakt me heel blij. Het corrigeert de roodheid in mijn gezicht immers zo goed als onmiddellijk. De eerste week reinig ik mijn gezicht met de Toleriane Rosalica AR-reiniger, breng ik nadien het concentraat aan en sluit ik mijn huidverzorgingsroutine af met de verzorging met UV-bescherming. Na een week merk ik echter dat die laatste niet hydraterend genoeg is voor mijn droge huid. Ondertussen gebruik ik nog steeds de reiniger en het concentraat, maar kies ik nadien voor een crème die mijn huid nog wat meer voedt. Misschien brengt La Roche-Posay in de toekomst in hetzelfde gamma nog een crème uit voor de droge huid? Ik hoop het alleszins!’ 

Toleriane Rosaliac AR-gamma, (€17,95 tot €29,95 per product) La Roche-Posay, verkrijgbaar bij verschillende online apothekers.

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…