Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

VERRASSEND: 10 voordelen van seks voor je gezondheid

Bram
5 min read

1. Minder stress 

Door te vrijen zal je bloeddruk worden verlaagd en tevens zal je algemene stressniveau sterk kelderen. Uit een onderzoek onder 24 vrouwen en 22 mannen is vast komen te staan dat de proefpersonen die van tijd tot tijd seks hadden beter reageerden op stress en spanningen. Een ander onderzoek heeft bovendien aan het licht gebracht dat het hebben van seks de bloeddruk verlaagt. Bij vrouwen kan zelfs een verband worden gelegd tussen een knuffel met hun partner en een verlaging van hun bloeddruk. 

2. Verbeterde immuniteit 

Op het moment dat je een goed seksleven hebt, dan zal je algemene gezondheid ook vaak beter zijn. Door regelmatig seks te hebben, zal namelijk je immuunsysteem worden versterkt. Zodra je wekelijks één of twee keer vrijt, zal het aantal antilichamen worden verhoogd. Deze antilichamen zorgen voor bescherming tegen eenvoudige verkoudheden, maar ook tegen een heleboel andere infecties. 

3. Verliezen van lichaamsgewicht

Door samen met je lief een half uurtje te vrijen, verbrand je minimaal 85, maar vaak zelfs nog meer, calorieën. Op zich mag dat misschien niet echt veel lijken, maar als je af wilt vallen telt elke calorie die je hebt verbrand wel mee. Seks mag dan ook zeker worden beschouwd als een goede manier om in beweging te zijn. Bovendien is vrijen toch gewoon veel leuker dan uren in de sportschool zwoegen.

4. Hart- en vaatziekten

Helaas zijn er nog altijd een aantal, vooral oudere mensen, die bang zijn om seks te hebben. Zij denken namelijk dat seks een hartaanval kan veroorzaken. Uit een onderzoek onder 914 mannen is echter het tegendeel aan het licht gekomen. De onderzoekers hebben immers ontdekt dat de proefpersonen die wekelijks twee keer seks hadden, minder risico liepen op een fataal hartaanval dan de mannen die maar eens per week vreeën. Er zijn dan ook wel ergere dingen te bedenken om een hartaandoening te voorkomen.

5. Verhogen van zelfvertrouwen 

Het verhogen van je zelfvertrouwen is één van de talloze redenen waarom mensen willen vrijen. Hoewel dit op zich erg logisch is, is het wel van belang dat je je al wel enigszins goed in je vel zit. Mensen die extreem onzekere zijn, hebben namelijk bepaalde remmingen tijdens de seks. Als je al zeker bent van jezelf zal een vrijpartij het zelfvertrouwen zeker verhogen. Dit is absoluut het geval als er sprake is van seks tussen personen die van elkaar houden en echt met elkaar willen vrijen.

6. Intimiteit

Door het hebben van seks en het krijgen van orgasmen zullen het niveau van oxytocine in je lichaam verhoogd worden. Oxytocine wordt in de volksmond ook vaak het liefdeshormoon genoemd. Deze stof helpt om een band te smeden tussen twee geliefden en elkaar te vertrouwen. Uit onderzoek is verder gebleken dat oxytocine je slimmer maakt en dat is een extraatje dat alleen maar mooi meegenomen is.  

7. Pijnstillend

De eerder genoemde stof oxytocine heeft echter nog een andere nuttige werking. De stof heeft immers een natuurlijke pijnstillende werking. Op het moment dat je last hebt van hoofdpijn, artritis of menstruatiepijn, kan oxytocine ervoor zorgen dat deze minder worden. Dit betekent echter wel dat je een potje zult moeten vrijen met je lief. Gelukkig is dat voor de meeste mensen geen probleem en een goed alternatief voor de inname van allerlei chemische pijnstillers. Door het pijnstillend effect vaan seks heb je echter ook geen reden meer om hoofdpijn aan te wenden als excuus om niet te hoeven vrijen.

8. Prostaatkanker 

Indien mannelijke twintigers van tijd tot tijd een zaadlozing krijgen, zal het risico op prostaatkanker verminderen. Op latere leeftijd hebben deze mannen namelijk een derde minder kans om deze vorm van kanker te ontwikkelen. Een zaadlozing kan worden veroorzaakt door seks met je lief, maar eveneens als gevolg van zelfbevrediging. Je hebt dus voortaan een prima excuus om het nuttige met het aangename te verenigen.

9. Sterke bekkenbodemspieren 

Een vrouw die regelmatig oefeningen met haar bekkenbodemspieren doet tijdens de seks, zal doorgaans meer plezier aan de vrijpartij beleven. Bovendien zullen de spieren in de bekkenbodem sterker worden naarmate deze vaker worden getraind. Sterke bekkenbodemspieren zijn van essentieel belang om op latere leeftijd de kans op incontinentie zo gering mogelijk te maken. Een oefening van de bekkenbodemspieren bestaat eruit dat je deze drie tellen aanspant en vervolgens weer ontspant. Als je exact wilt weten waar de bekkenbodemspieren zich in je lichaam bevinden, kun je tijdens het plassen plotseling je urine plots ophouden. 

10. Verbetering van je nachtrust

De oxytocine die tijdens het klaarkomen vrijkomt, zal je helpen om beter te slapen. Een goede nachtrust is voor iedereen van groot belang. Niet alleen sta je dan meer uitgerust op, maar ook zal dit je helpen om een gezond lichaamsgewicht te behouden. Door goed te rusten tijdens de nacht zal bovendien je bloeddruk laag worden gehouden. Een vrijpartij voor een slapengaan is dan ook een prima slaapmutsje te noemen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…