Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Stralen ondanks kanker: make-up tijdens de chemo

3 min read

Voor wie de diagnose ‘kanker’ te horen krijgt, staat de wereld even stil. Halsoverkop wordt de strijd aangegaan met die vreselijke ziekte. De behandelingen zijn niet alleen fysiek en mentaal erg zwaar, maar hebben ook invloed op het uiterlijk van de patiënt. Chemo zorgt vaak voor haar- en wenkbrauwuitval en verandert de huid die bleek, broos en kwetsbaard wordt. Daarnaast krijgen sommige mensen plots allergische reacties op producten of ingrediënten waar ze in het verleden nooit last van hadden.

Stralen ondanks kanker

Dames die de strijd aangaan met kanker, willen er ook graag goed uitzien. Ze willen zich kunnen opmaken voor een feestje of zomaar, omdat ze nu eenmaal al jaren make-up gebruiken. Het Belgische make-upmerk Cent Pur Cent biedt met zijn natuurlijke producten de oplossing. Dankzij de pure samenstelling van de minerale poeders, kan de make-up van Cent Pur Cent immers ook gebruikt worden tijdens een chemokuur. De poeders en lipsticks van het merk werden door de afdeling Dermatologie van het Universitair Ziekenhuis van Leuven onderzocht en goedgekeurd. Cent Pur Cent wordt door dermatologen ook aangeraden aan mensen met ernstige allergieën.

Make-upsessies in inloophuizen

Om vrouwen met kanker te tonen dat ze zich ook tijdens hun behandeling kunnen maquilleren, startte Cent Pur Cent in het voorjaar met het organiseren van workshops in inloophuizen voor mensen met kanker. Tijdens een sessie van anderhalf uur leert een visagiste de dames hoe ze zich kunnen opmaken met de minerale make-up van Cent Pur Cent. Inloophuis Erika Thijs in Hasselt mocht de spits afbijten: “De reacties van de dames waren heel positief. De producten zijn niet alleen erg goed, de mooie verpakking roept ook een goed gevoel op. We zijn erg blij dat er een alternatief is voor deze dames, zodat ze kunnen stralen zonder zich zorgen te moeten maken over bijwerkingen.” 

“The healthiest powder in the world”

De make-uplijn van Cent Pur Cent staat voor 100% puur, 100% zuiver, 100% gezond en 100% kwaliteit. De poeders worden gemaakt van 100% natuurlijke mineralen zoals Mica, ijzer, titanium en zink. Die worden uiterst zorgvuldig van de rotsen geschraapt en vervolgens gemicroniseerd tot mooi gekleurde poeders. Cent Pur Cent is een 100% natuurlijk merk. De poeders bevatten geen schadelijke stoffen als synthetische parfums, kunstmatige kleurstoffen, niet-natuurlijke oliën en talk. Ook de lipsticks zijn 100% vegan. Dat maakt Cent Pur Cent geschikt voor elke vrouw en voor elk huidtype.

Wie meer info wenst over make-up tijdens een chemokuur kan contact opnemen met info@centpurcent.com of info@huiserikathijs.be.

Caroline Rigo
Door Caroline Rigo
Gezondheid

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…