Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Ubiquinol-Q10 uitgelicht: ‘Zonder Q10 is leven onmogelijk’

4 min read

Ubiquinol-Q10 is een vitamineachtige stof die van nature aanwezig is in ons lichaam. De stof werkt als een soort van energiefabriekjes van alle cellen in het lichaam. Wij vroegen aan Dr. Werner Faché, gespecialiseerd in preventieve geneeskunde, waarom Ubiquinol-Q10 zo belangrijk is en hoe je een tekort kan krijgen. Bekijk de volledige video hier.

Ubiquinol-Q10 levensnoodzakelijk

Zoals Dr. Faché het uitlegt: Ubiquinol-Q10 is van nature aanwezig in ons lichaam, zonder is leven dan ook onmogelijk. Het speelt een sleutelrol bij de energieproductie in de mitochondriën van onze cellen. Mitochondriën kunnen vergeleken worden met ‘energiefabriekjes’. In de mitochondriën van je cellen vindt constant energieomzetting plaats. Wie te weinig Q10 in zijn lichaam heeft, produceert te weinig energie waardoor je spieren en organen niet optimaal kunnen functioneren. Daardoor neemt het risico op blessures en zelfs hartfalen toe.

Daarnaast is het een antioxidant die de cellen beschermt tegen oxidatieve stress. Dat is een proces waarbij vrije radicalen worden gevormd: atomen en moleculen die reactieve zuurstofverbindingen in een cel teweegbrengen en daarmee de cel beschadigen. Vrije radicalen zijn schadelijke stoffen die vrijkomen bij vervuiling, alcohol, sigarettenrook, en waar je dus onvermijdelijk mee in contact komt.

Een hoger risico op een tekort

Mensen ouder dan 40 jaar hebben baat bij het innemen van een Ubiquinol-supplement. Onze reserves van Ubiquinol nemen namelijk af wanneer we ouder worden. Het helpt daarnaast tegen tekenen van veroudering, een natuurlijke anti-ageing dus. Ook mensen die zich vermoeid voelen en een stressvol leven leiden, kunnen met Ubiquinol geholpen worden.

Daarnaast wordt het ook aangeraden bij mensen met een hartaandoening. Het hart is de spier met de hoogste Ubiquinol-spiegel. Het is de voedingsstof bij uitstek voor ons hart, want de energieproductie van de hartspier wordt erdoor ondersteund. Uiteraard, net als voor alle voedingssupplementen, is het geen geneesmiddel, maar het kan helpen als ondersteuning.

Ook sporters kunnen baat hebben bij het innemen van een Ubiquinol-supplement. Het zorgt namelijk voor een beter herstel. Recent onderzoek heeft aangetoond dat Ubiquinol een positieve rol kan spelen bij mannen en vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen. Het is een natuurlijk hulpmiddel dat de vruchtbaarheid kan bevorderen.

Ubiquinol-supplement innemen?

Ubiquinol-Q10 van KANEKA, een gerenommeerde producent van bio-identiek Ubiquinol, kan verkregen worden in capsules in de apotheek of in natuurvoedingswinkels. Onder andere merken zoals Pharma NordTrenkerNutrisanTherasienceWHC Labs en Pileje bieden voedingssupplementen met Ubiquinol aan.

Door

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…