Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Vijf tips voor een paasvakantie in eigen land

Gezond.be
6 min read

De paasvakantie staat weer voor de deur! Ga jij niet op vakantie dit jaar? Geen paniek, er is genoeg te doen in ons eigen land! Je hoeft er helemaal niet ver voor te rijden. Visit Vlaamse Ardennen geeft alvast vijf tips voor een leuke paasvakantie.

1. Avonturenpark The Outsider – Oudenaarde

Vlak bij het centrum van Oudenaarde kun je je uitleven met outdooractiviteiten op en rond de Donkvijver. Elektrische offroad steps, een touwenparcours met verschillende niveaus, een waterskikabelbaan, met een kajak, pedalo of SUP het water op… Of test je liever je evenwicht op het moerasparcours?

Ook aan de kleine kindjes is gedacht, met een blotevoetenpad en een speleoparcours. En voor de echte slimmeriken zijn er verschillende escape games, zowel indoor als outdoor en voor alle leeftijden.

Ben je moe van al die actie, dan kun je genieten van een hapje of drankje op het rooftopterras of bij één van de andere horecazaken aan de oever van de vijver.

Meer info

2. Slapen en genieten in de Boembekemolen – Brakel

Voor de Boembekemolen (ook bekend als het Natuurpunt Bezoekerscentrum Vlaamse Ardennen) is 1 april de opener van het zomerseizoen. Vanaf nu kun je weer volop genieten van de prachtig gerestaureerde watermolen, de gezellige brasserie met terras én de vele wandelingen en fietsroutes die hier passeren. ’s Avonds kan je heerlijk logeren in een van de talrijke B&B’s in de omgeving.

Voor de paasvakantie steekt de molen nog een flink tandje bij. Op zaterdag 8 april kan je deelnemen aan een wandeling ‘Op zoek naar de buizerd’. Kinderen van tien tot twaalf jaar kunnen er dan deelnemen aan een workshop natuurfotografie. Op paasmaandag 10 april kunnen kinderen tot zes jaar eitjes komen zoeken die werden verstopt door de paashaas.

Meer info

3. Fietsen en wandelen in Maarkedal/Brakel

Ook de B&B’s Amberhoeve en Het Stille Genoegen komen met Pasen uit hun winterslaap. Onder de noemer Pas de deux organiseren beide B&B’s uitgestippelde wandel- en elektrische fietsroutes die je kunt beginnen en eindigen met een aperitief, maaltijd en drankje. En uiteraard kun je er een weekendje van maken met overnachting in een van beide B&B’s!

Voor de Pas de deux-wandeling tussen de Amberhoeve in Schorisse-Maarkedal en Het Stille Genoegen in Opbrakel kun je kiezen: veertien, zestien of twintig kilometer. Vooraleer je vertrekt, kan je energie opdoen tijdens een heerlijk uitgebreid ontbijt. Onderweg geniet je van een lekker tweegangenmenu. Bij terugkeer kan je in De Amberhoeve opnieuw op krachten komen met huisgemaakte taart en koffie of thee.

De fietsversie van 55 km voor elektrische tweewielers start in Het Stille Genoegen met een powerontbijt. Voor wie een elektrische fiets besteld heeft, wordt ondertussen de batterij ook nog even bijgevuld. Onderweg geniet je van een heerlijke lunch op een leuke plek (afhankelijk van de gekozen route). Na de lunch fiets je terug richting Amberhoeve voor huisgemaakt gebak met koffie of thee. Nadien kan je nog genieten van een heerlijk fris streekbiertje. De stroom die dan nog in de batterij zit, is voor de laatste kilometers richting vertrekpunt. 

Meer info

4. Provinciaal Domein De Gavers – Geraardsbergen

De Gavers ligt aan de voet van de Muur van Geraardsbergen, tussen de hellingen van de Vlaamse Ardennen en de vlakke Dendervallei. Je hebt hier het jaar rond tal van activiteiten voor kinderen en volwassenen: een waaier aan sporten en animatie, lasershooten, zwemmen, enzovoort. Het domein is voorzien van verharde wandelpaden, zodat ook buggy’s en rolwagens moeiteloos mee kunnen. 

Met Pasen gaat ook De Gavers in een hogere versnelling. Kinderen tot 12 jaar kunnen zich vanaf 1 april volop uitleven in de vernieuwde speeltuin. De ouders kunnen intussen rustig genieten op terras.

Wordt er ook gesport? Zeker! Er zijn verschillende initiaties voor individuelen. Maak kennis met muurklimmen, boogschieten of wateroriëntatie.

Op zondag 9 april komt in De Gavers de paashaas langs. Op verschillende locaties zijn er per leeftijd een pak paaseitjes te rapen. Verder is er leuke randanimatie met onder meer grime, een kinderboerderij, straatanimatie en tal van springkastelen. Bij het naar huis gaan krijgt elk kindje een zakje met chocolade eitjes mee.

Meer info

5. Paastintelingen in de Provinciale Erfgoedsite Ename – Oudenaarde

In Ename ademt het hele dorp geschiedenis uit. Er is het archeopark met de restanten van een Benedictijnenabdij en iets hogerop is er het beschermde bos t’Ename. In het dorp vind je de prachtig gerestaureerde Sint-Laurentiuskerk en als verzamelpunt van alle informatie: het Provinciaal Archeologisch Museum (pam) Ename. Hier komen vanuit elke hoek verhalen op je af, de ene al levensechter dan het andere. Een plek waar het jonge grut maar ook volwassenen hun interesse in geschiedenis kunnen botvieren. 

Kinderen van zes tot twaalf jaar kunnen deelnemen aan de Archeolabo escaperoom. Voor de jongsten van nul tot zes is er een leuke zoektocht: Het telraam van de paashaas.

Ook in Ename komt de paashaas op bezoek. Op zaterdag 8 april kunnen kinderen tussen nul en twaalf jaar in het pam op zoektocht. En dat is niet de enige zoektocht op het programma. Doorlopend tijdens de paasvakantie kunnen kinderen van verschillende leeftijden de detective in zich loslaten.

Meer info

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…