Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom je het heerlijk vindt om een vrijdagavond in je zetel te blijven

Olivier
3 min read

Veel mensen kijken uit naar het einde van de week. In het weekend heb je immers eindelijk tijd voor een drankje met de vrienden die je heel de week gemist niet gezien hebt. Je neemt je zelfs voor om pas te gaan slapen als je je ogen echt niet langer meer open kunt houden. In de regel betekent dit dat je je bed induikt als de andere dag alweer een paar uur oud is. Soms wil je echter helemaal niet urenlang stappen en met een bonkend hoofd in je bed belanden. Je zou dan liever op de bank blijven zitten met een goede fles wijn en een leuke film. Er zijn een aantal tekenen dat erop wijzen dat je het inmiddels wel hebt gehad met elk weekend op stap gaan met vrienden.

Afzegging door een vriend

Op het moment dat een vriend waarmee je wat zou gaan drinken, belt om te zeggen dat jullie afspraak toch niet door kan gaan, voel je je opgelucht. Heerlijk, je hoeft niet meer de deur uit. Helemaal in je nopjes trek je je pyjama aan, haalt een stapel films en chocolade-ijs voor de dag. Jouw weekend kan niet meer stuk. Voor jou hoeft een avond lang gek doen eigenlijk niet meer. Liever luister je naar je favoriete muziek terwijl je lekker relaxt in bad.

Minder is ook genoeg

Toen je nog begin twintig was waren nog geen 100 paarden in staat om je ervan te weerhouden om op stap te gaan in het weekend. Vandaag de dag is het slechte weer of een zware maaltijd al voldoende reden om een avondje over te slaan en thuis te blijven. Vaak heb je al voldoende om tijdens een etentje of een feest dronken te worden. Cafés en bars zijn aanzienlijk minder in de picture om aan je trekken te komen.

Financiën varen er wel bij

Toen je nog regelmatig op stap ging, reserveerde je al het geld dat overbleef voor drankjes en stapavonden. Vandaag de dag heb je echter veel meer vaste lasten, en wellicht een partner en kinderen, waardoor uitgaan op een lager pitje gezet moet worden. Door in het weekend niet meer zo vaak te gaan stappen, houd je dan ook behoorlijk wat geld over. Je vindt het tegenwoordig bovendien veel leuker om een mooie decoratie te kopen voor in huis of een lekkere fles wijn om samen met je lief op te drinken tijdens een romantisch dinertje.

Geen lawaai

Stiekem begin je jezelf af te vragen of je echt oud begint te worden. Je merkt namelijk dat je het heerlijk vindt om rustig thuis te zitten, en dus niet meer naar je vrienden hoeft te schreeuwen in een lawaaierige bar. Wanneer je, eventueel samen met wat vrienden, je avond thuis doorbrengt dan zal alles immers veel gemoedelijker gaan. Je kunt dan bijvoorbeeld wel een gesprek met elkaar hebben en wellicht wat herinneringen ophalen uit de roerige stapperiode van je leven.

Niet van café naar café

Tegenwoordig zie je het echt niet meer zitten om, vaak op veel te hoge hakken en door weer en wind, van café naar café te struinen. Liever zit je relaxt op de bank in je warme pyjama en een paar zachte pantoffels aan je voeten. Niet meer drijfnat en met pijnlijke voeten thuiskomen dus, heerlijk.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…