Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom je mama ALTIJD gelijk heeft

Bram
3 min read

1.Je moeder is verstandiger

In het verleden zal je moeder niet op alle momenten de juiste beslissingen hebben genomen. Door het maken van bepaalde fouten heeft zij echter geleerd hoe bepaalde facetten van de wereld om haar heen in elkaar steken. Ze zal dan in de regel ook beter in staat zijn om een verstandige beslissing te nemen. Met de eerder gemaakte fouten in haar achterhoofd zal ze immers valkuilen die jij over het hoofd ziet gemakkelijker kunnen vermijden.

2.Je moeder heeft meer levenswijsheid

Je moeder loopt al een aantal jaren rond op deze aarde en heeft dus ook veel meer meegemaakt dan jij in je jonge leven. De wijsheid die je moeder op heeft gedaan tijdens haar leven kan dan ook jou goed van pas komen. Door de adviezen en tips van je moeder niet in de wind te slaan, zul je veel minder snel dezelfde fouten maken als zij in het verleden heeft gemaakt. De levenswijsheid van je moeder kan dan ook een uitstekende leidraad zijn bij het nemen van bepaalde beslissingen of het maken van belangrijke keuzes.

3.Je moeder kent je het beste

Je moeder heeft heel je leven voor je gezorgd en weet dus als geen ander hoe je in elkaar zit. Ze zal dan ook het beste kunnen beoordelen wat goed voor je is. Je moeder zal bijvoorbeeld eerder zien dan een nieuwe vriend(in) niet bij je past vanwege een bepaalde karaktertrek waar je altijd al een afkeer van hebt gehad, maar nu niet ziet omdat je verblind bent door verliefdheid. Door te luisteren naar je moeder zul je soms dingen over jezelf te weten komen die je voorheen nog niet eerder waren opgevallen.

4.Je moeder wil alleen het beste voor jou

Wat je moeder ook zegt, of doet, ze zal altijd het beste met je voorhebben. Je bent immers haar oogappel die alleen het beste van het beste verdient. Met minder zal je moeder geen genoegen nemen. Zelfs niet als het gaat om zaken waar jij, bijvoorbeeld door een hevige verliefdheid, genoegen zou nemen met minder. Het laatste wat je moeder wil is immers dat je hart wordt gebroken, of je op een andere wijze gekwetst wordt.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…