Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom je NOG meer van het weekend moet genieten

Bram
3 min read

Oplaadmoment

Na een drukke werk- of studieweek is het weekend een goed moment om je energie weer op te laden. Tijdens deze twee dagen kun je namelijk even de stress van je werk of studie naast je neerleggen. Door in het weekend geen zorgen te hebben over dingen die gedaan moeten worden, zul je zowel lichamelijk als geestelijk tot rust kunnen komen. Na het weekend ben je dan weer fit en helder genoeg om allerlei verantwoordelijke taken op je schouders te nemen zonder daar direct onder te bezwijken.

Eigen ritme

In tegenstelling tot op een werk- of studiedag kun je in het weekend doorgaans je eigen ritme bepalen. Hoewel dit niet altijd als even gezond wordt aangemerkt, kan uitslapen bijvoorbeeld soms heel prettig zijn. Maar ook het wakker worden en opstaan in het tempo dat jij het prettigst vindt, kan je een extra boost geven. De dingen die je in het weekend wilt doen, hoeven niet zo gehaast en georganiseerd als de verplichte activiteiten doordeweeks. Alles kan dan ook veel meer ontspannen verlopen in het weekend.

Tijd voor jezelf

Het weekend kan prima een aantal momenten voor jezelf opleveren. Dit wil overigens niet zeggen dat je je gezin, familie en vrienden helemaal opzij moet schuiven, maar tijd nemen voor jezelf is zeer zeker ook aan te raden. Het maakt hierbij niet uit of je dit doet moet een goed boek op de bank of door een stuk te gaan hardlopen. Alle dingen die je helpen tot rust te komen en je te ontspannen, zijn geschikt. Je bepaalt zelf welke activiteiten dit in jouw geval zijn.

Quality time

Door de week zullen je relatie en kinderen vaak genoegen moeten nemen met wat vluchtige aandacht tussen allerlei activiteiten door. Na je werk of studie wil je immers ook nog vaak gaan sporten, je online sociale contacten bijwerken of nog de nodige klussen in en rond het huis uitvoeren. In het weekend daarentegen kun je je geliefde en je kinderen vaak wel extra aandacht geven door bijvoorbeeld samen wat leuks te gaan doen, of gewoon gezellig samen een maaltijd te bereiden of de hond uit te laten. Quality time in het weekend kan dan ook heel veel goeds brengen voor de onderlinge relaties.

Spontane activiteiten

Met een overvolle agenda zal het doordeweeks niet meevallen om een spontane activiteit in te plannen met familie of vrienden. Alles wat je wilt en moet doen staan immers vaak al geruime tijd van te voren in je agenda. Door in het weekend wat ruimte over te houden voor spontane activiteiten kun je je leven spannend houden. Niets is er immers leuker dan het ongepland maken van een uitstapje met mensen die je graag om je heen hebt. Hierbij hoef je overigens niet te denken aan ingewikkelde activiteiten, maar eerder aan een drankje doen op een leuk terras, samen sporten of een onaangekondigd bezoekje brengen aan iemand die je dierbaar is.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…