Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom je tanden verzekeren?

Fien De Bruycker
4 min read

Mooie tanden zijn niet enkel goed voor je zelfvertrouwen, ze bepalen daarnaast ook je algemene gezondheid. Voor een goede mond-en tandhygiëne wordt aangeraden om minstens 1 keer per jaar op controle te gaan bij de tandarts. Maar aan een goede tandverzorging hangt meestal een prijskaartje. Kies daarom voor een betaalbare tandverzekering voor het hele gezin. Met een aanvullende verzekering ben je al snel gedekt voor 75% van de kosten, voor slechts een fractie van het totale bedrag wat je op jaarbasis betaalt voor een tandverzekering. Enkele redenen om je tanden te verzekeren:

1. Verzekerd voor het hele gezin

Een tandverzekering kan je afsluiten voor jezelf en het hele gezin, als aanvulling op je ziekteverzekering. De wettelijke ziekteverzekering dekt echter niet alle behandelingen of voorziet slechts een beperkte tussenkomst. Om te voorkomen dat je hoge kosten moet betalen, kan je maar best een aanvullende tandverzekering afsluiten.

2. Hoge kosten besparen

Als je genoodzaakt bent om een tand te vervangen door een tandprothese zoals bv. een implantaat, een brug of een kroon, dan voorziet het ziekenfonds hiervoor geen tussenkomst. De kosten kunnen hiervan hoog oplopen. We spreken hier over een paar honderd tot duizend euro. Als je een aanvullende tandverzekering hebt, dan geniet je van een tussenkomt van 75-80% voor deze behandeling.

3. Beugel

Voor een behandeling met blokjes voor jezelf of je kinderen mag je ook snel een paar duizenden euro’s rekenen. Hiervan vergoedt de wettelijke verzekering slechts de helft. De aanvullende tandverzekering betaalt zo’n 60% terug  van de orthodontiekosten voor verstrekkingen om afwijkende tandposities te corrigeren met een beugel of blokjes.

4. Preventieve tandverzorging 100% terugbetaalt

Preventieve tandverzorging wordt 100% terugbetaald. Hiermee worden verstrekkingen bedoeld die beginnende tandproblemen opsporen voordat ze erger worden. Bv:

 • Mondonderzoeken
 • Verwijdering van tandsteen
 • Verzegeling van groeven en putjes
 • Alle raadplegingen
 • Supplementen voor dringende raadplegingen ’s nachts, tijdens het weekend en op feestdagen.
 • Profylactische reinigen
 • Bepalen van parodontale index

5. Curatieve tandverzorging

Een tandverzekering betaalt 80% van de curatieve tandverzorging terug. Dit zijn al dan niet dringende technische ingrepen die je mondgezondheid verbeteren. Bv.:

 • Tanden trekken
 • Tandvulling
 • Mondradiologie
 • Kleine mondchirurgie

Betaalbaar verzekerd

Met een aanvullende tandverzekering word je een hoge terugbetaling gegarandeerd. Of je nu blokjes, stiftanden of gewoon een tandvulling nodig hebt, je kan telkens rekenen op een hoge tegemoetkoming. Hevige kiespijn in het weekend? Blokjes voor je kind? De ziekteverzekering komt niet voor elke tandverzekering tegemoet, vandaar is een tandverzekering zeker interessant. Gedaan met afspraken uitstellen omwille van de hoge kosten, vanaf nu kom je glimlachend bij de tandarts! Bereken zelf hoe jij meer uit je ziekenfonds kan halen.

Door Fien De Bruycker

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…