Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom studeren beter is dan het echte leven

Anja
2 min read

Sommige mensen willen nooit stoppen met studeren en dit is niet voor niets. Als student denk je misschien dat je een zwaar leven hebt met al die colleges, groepsprojecten en moeilijke tentamens, maar deze kijk op het studentenleven verandert wel als je gaat werken. Waarom studeren altijd beter is dan het echte volwassenenleven, lees je in dit artikel.

Je slaapt regelmatig uit

College om 11 uur? Heerlijk, dan kun je tot 10 uur in bed blijven liggen. Waar de wekker bij de werkende mens standaard om 7 uur in de ochtend afgaat (of zelfs vroeger!) kun jij regelmatig tot laat in je bed blijven liggen.

Saai college? Dan blijf je gewoon thuis

Staat er een saai college op de planning waar je niet verplicht aanwezig moet zijn? Dan blijf je gewoon thuis voor een ochtend in bed, om een leuke film te kijken of lekker uitgebreid te ontbijten. Heb je een saaie vergadering als werkende, dan is het iets minder gemakkelijk om gewoon afwezig te blijven.

Leuk feestje op dinsdag? Geen probleem!

Staat er een leuk studentenfeestje op de planning en wordt dit feestje op een doodgewone dinsdagavond gegeven? Geen probleem, want je kunt de volgende dag gewoon iets later naar school gaan of desnoods met een slaperig hoofd op school verschijnen. Heb je een baan, dan heb je wat meer verantwoordelijkheden en is het helaas wat minder aantrekkelijk om tot vier uur in de nacht door te blijven feesten op een dinsdag.

Je krijgt studentenkorting

Of je nu naar de bioscoop gaat, lekker uit eten gaat in een restaurant of een museum gaat bezoeken: je krijgt als student vaak korting. Het is misschien maar een korting van 10 procent of een paar euro, maar je krijgt het zomaar voor niets! Je toont je collegekaart en je bespaart meteen geld.

Advies of hulp nodig? Dan bel je gewoon je ouders

Je woont misschien niet meer thuis, maar als je advies of (financiële) hulp nodig hebt bel je gewoon je ouders. Heb je een baan, dan denk je wel twee keer na voor je jouw ouders belt om geld te lenen. Het langsbrengen van je vieze was doe je in dit geval ook niet meer zo snel.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…