Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom we het zo vreselijk vinden om te bellen

Bram
2 min read

Telefoneren, love it or hate it. Meer dan de helft van de jongeren voert niet graag een telefoongesprek. Telefoonangst is voor veel jongeren een groot probleem, je bent  dus niet alleen! Wij gingen na waarom we het zo vreselijk vinden om te bellen en wat we eraan kunnen doen.

Ben jij ook geen belfanaat?

De huidige generatie jongen houdt niet van telefoneren. Wij zijn opgegroeid met andere communicatievormen zoals een e-mail of sms. We houden niet van telefoneren en een telefoongesprek kan zelfs stresserend zijn. Je moet je best doen om het gesprek gaande te houden en je probeert onaangename stiltes te voorkomen.

Het oppervlakkige telefoongesprek

We vinden het frustrerend dat we aan de telefoon minder vlot met elkaar kunnen praten. Het gesprek kan diepgang missen. Vaak blijft het bij een oppervlakkige babbel en dat terwijl we de persoon aan de andere kant van de lijn misschien heel goed kennen.

Stel veel vragen

Een van de makkelijkste manieren om een vlot telefoongesprek te voeren is door het stellen van vragen. Je toont aan je gesprekspartner dat je geïnteresseerd bent en het brengt je gesprek naar een dieper niveau.

Praat niet over het weer

Vaak blijven telefoongesprekken zo oppervlakkig waardoor je niet echt zegt wat je had willen zeggen. Als je aflegt blijf je met een teleurstellend gevoel zitten. Probeer daarom maximum de helft van je gesprek te wijten aan banaliteiten.

Leer de persoon aan de andere kant van de lijn beter kennen

Ga wat dieper in op het gesprek. Probeer te achterhalen hoe de persoon aan de andere kant van de lijn zich voelt.

Bereid je voor op een telefoongesprek

Om je zenuwen de baas te krijgen kan je een lijstje opstellen van wat je allemaal wil zeggen tijdens het telefoongesprek. Als er een onaangename stilte valt weet je dan toch wat zeggen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…