Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat is de populairste dag om iemand ten huwelijk te vragen?

Bram
2 min read

Op het moment dat je iemand zou vragen welke dag het meest geschikt is om de liefde van je leven ten huwelijk te vragen, dan zal het gros zonder aarzelen Valentijnsdag noemen. Voor veel mensen geldt Valentijnsdag immers nog steeds als de romantische dag van het jaar. Toch is uit onderzoek gebleken dat niet iedereen voor zijn, of haar, lief op de knieën gaat halverwege februari.

De eindejaarsperiode

Onderzoek heeft aangetoond dat de eindejaarsperiode ook zeker als een erg romantische periode kan worden bestempeld. Deze tijd van het jaar mag om die reden dan ook zeker niet over het hoofd worden gezien. Zo heeft Facebook bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar het doen van huwelijksaanzoeken en de momenten waarop dat het meest werd gedaan. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat kerstavond de meest populaire dag van het jaar is om voor je geliefde op de knieën te gaan. Maar ook Kerstmis en oudejaarsavond zijn zeker dagen waarop een groot aantal mensen hun aanzoek doen.

Gevolgen voor gedrag op social media

Bij ruim 2,6 miljoen verloofden heeft onderzoek aan weten te tonen dat 30 procent van hen deze belangrijke vraag in de loop van de maanden november en december aan hun lief gesteld hebben. De personen die zich rondom de eindejaarsfeesten verloven hebben een gemiddelde leeftijd van 24 jaar. Zodra de belangrijke vraag eenmaal is geopenbaard via social media, posten de mannelijke verloofden meer updates, sturen ze een groter aan tal berichten en zullen ze zich vaker op social media aanmelden in vergelijking tot mannen die niet verloofd zijn. De reden voor deze verandering is niet duidelijk, maar mogelijk heeft dit iets te maken met het huwelijksaanzoek dat door deze mannen in kwestie gedaan is.  

Waarom juist kerstavond?

De reden waarom juist op kerstavond een heleboel mensen hun huwelijksaanzoek doen is niet duidelijk. Wellicht dat mannen deze dag aangrijpen om op die manier twee vliegen in één slag te slaan: de verlovingsring die ze hebben gekocht, kan dan immers ook als een kerstcadeau worden gezien. Bovendien heeft een koppel, als het aanzoek rond de kerstdagen is gedaan, ruim voldoende de tijd om een bruiloft in de zomermaanden tot in de puntjes te plannen. Een huwelijksfeest vergt immers veel tijd, geld en inspanningen van beide partners

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…