Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat je niet moet zeggen tegen werkende mensen

Olivier
4 min read

De meeste mensen die werken doen dit omdat ze geld nodig hebben om hun vaste lasten en hun levensonderhoud moeten betalen. Toch zijn er een aantal zaken waar anderen niets mee te maken hebben. Hierbij kun je onder andere denken aan je financiën, de mate waarin je waarde hecht aan het contact met collega’s, je eigen zelfstandigheid en het maken van carrière. Dit zijn dan ook zaken die andere mensen vaak niet met je willen delen. In de regel kun je over deze onderwerpen dan ook niet beginnen. De kans dat je vriendelijk wordt afgewimpeld is immers aanzienlijk groot.

Is werken wel optimaal met kinderen?

Verder kun je beter achterwege laten om een werkende ouder te vragen of hij, of zij, de kinderen niet te weinig ziet. Elke ouder wil immers het beste voor zijn, of haar, kinderen en dus zullen er altijd bepaalde afwegingen gemaakt moeten worden. Je kunt jezelf immers niet delen en op hetzelfde moment gaan werken en bij je kinderen zijn. Bovendien kunnen kinderen ook erg veel leren als andere volwassenen hen tijdelijk verzorgen. Werkende ouders hebben zich in de regel dan ook goed georiënteerd voordat ze hun kroost bij een oppas achterlieten. Gaan werken en je kinderen toevertrouwen aan de zorg van iemand die niets toevoegt aan hun opvoeding en het idee van opvoeden van de ouders niet ondersteunt.

Je doet zeker alles voor het werk?

De meeste mensen gaan niet alleen naar hun werk vanwege de fijne contacten met hun collega’s, maar doen dit in de regel omdat er elke maand weer rekeningen betaald dienen te worden. In sommige gevallen kun je, door extra hard te werken en je uiterste best te doen op de werkvloer, hogerop komen. Dit wil overigens niet direct zeggen dat je leven helemaal draait om je werk. Je hebt immers ook nog familie, vrienden en een sociaal leven. Je hoeft heus niet altijd carrière te maken over de rug van anderen, of door je als een soort slaafje van je baas op te stellen.

Het is vast fijn om van huis te zijn

Het is vast fijn om niet heel de dag thuis te hoeven zitten, is een opmerking die veel werkende mensen te horen krijgen. Hoewel werken is een uitstekende manier kan zijn om je te focussen op jezelf zal niet iedereen een droombaan hebben. Dikwijls is werken gewoon een manier om geld te verdienen. Veel werkende mensen gaan dus niet van huis omdat het daar saai of vervelend is, maar om de rekeningen te kunnen betalen. Deze personen zullen nog altijd bezorgd zijn als er een familielid of vriend ziek is, zelfs als ze op hun werk zijn.

Waarom heb je voor kinderen gekozen?

Veel werkende mensen zijn ouder van één of meerdere kinderen. Zeker als deze kinderen nog klein zijn hebben ze de zorg van een ander nodig op het moment dat hun ouders op het werk zijn. Sommige mensen willen echter niet begrijpen dat je, zeker als je een gezin met kinderen hebt gesticht, samen met je partner buitenshuis werken. Zou je dit immers niet doen dan zou je de hypotheek en een heleboel andere vaste lasten niet kunnen betalen. Toen je koos voor het ouderschap wist je dus heel goed waar je aan begon en dat je een deel van de opvoeding van je kroost aan een ander over zou moeten dragen. De keuze om als ouder te werken (of dit juist niet te doen) is soms een lastige, maar in alle gevallen een persoonlijke, keuze die door iedereen gerespecteerd dient te worden.

Is dit geen baan beneden jouw niveau?

Vandaag de dag liggen banen niet voor het oprapen en dus moet je soms werkzaamheden verrichten die niet helemaal aansluiten bij je vooropleiding en werkervaring. Door een baan te accepteren die niet helemaal in overeenstemming is met je denk- en werkniveau ben je echter wel in staat om je rekeningen te betalen en brood op tafel te brengen. Bovendien zijn er een heleboel mensen die juist van baan zijn gewisseld, en dus bewust een stapje terug hebben gedaan, om minder blootgesteld te zijn aan werkstress en -spanningen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…