Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

WEETJE: zo voelt het hoogtepunt van een man

Bram
4 min read

De meeste mensen weten wel wat een orgasme is. Daarnaast is ook vaak wel bekend waarom het plaatsvindt en waardoor het wordt veroorzaakt. Hoewel mannen en vrouwen een orgasme op een totaal andere manier ervaren, wil dat niet zeggen dat het een man een beter orgasme ervaart dan een vrouw, of vice versa. Een heleboel vrouwen vragen zich echter af hoe een mannelijk orgasme voelt en stellen deze vraag soms zelfs aan een man. In het gros van de gevallen zal een antwoord echter uitblijven omdat de man in kwestie niet in staat is dit gevoel uit te leggen. Soms zeggen mannen dat hun orgasme veel lijkt op het gevoel dat je krijgt als je in een snelle opstijgende lift zit. Terwijl een man wacht op de onvermijdelijke uitbarsting ervaart hij een enorme spanning en sterk gevoel van gelukzaligheid.

Wat is een orgasme?

Om te kunnen snappen hoe een orgasme echt voelt voor een man, moet je eerst weten wat een orgasme nu exact is. Op de eerste plaats kan een orgasme worden omschreven als het ritmisch samentrekken van bepaalde spieren als gevolg van de ontlading van de opgebouwde seksuele spanningen. Deze ontlading zorgt voor een intens genot. De samentrekkingen van de spieren zullen aanvankelijk met kleine intervallen, net zoals bij een vrouwelijk orgasme, plaatsvinden en zorgen voor het ejaculeren van het mannelijk zaad. De intervallen tussen de samentrekkingen van de spieren nemen, na de eerste drie of vier contracties, vervolgens toe. Op hetzelfde moment zal de intensiteit ervan afnemen (het zogenaamde point of no return) en komt de man gewoonlijk klaar ongeacht wat er op dat ogenblik in zijn nabijheid gebeurt.

Het mannelijk orgasme

Het orgasme van een man duurt doorgaans veel minder lang dan het soort orgasme dat een vrouw meestal zal ervaren. Wel is het orgasme van een man intenser. Voor veel mannen geldt dat zij doorgaans maar één orgasme kunnen krijgen tijdens een vrijpartij. Dit in tegenstelling tot de meeste vrouwen die, mits zij op de juiste manier worden gestimuleerd, meerdere orgasmes kunnen krijgen zonder zich eerst enige tijd te herstellen.

Gedurende een orgasme van een man zullen er diverse hormonen vrijkomen, onder andere serotonine, stikstofmonoxide, norepinefrine, oxytocine, prolactine en vasopressine. Al deze hormonen zorgen ervoor dat het bijna niet mogelijk is voor een man om na het vrijen direct weer actief en fit te zijn. Het gros van de mannen zal om die reden dan ook (even) in slaap vallen.

Hoe voelt een mannelijk orgasme?

Seks zal er bij een man voor zorgen dat hij in een soort trance zal komen. Aanvankelijk lijken de hersenen van de man zich voor korte tijd uit te schakelen. Hier zal echter opeens een helder moment op volgen. De man is tijdens het vrijen er lichamelijk dan wel volledig bij, maar zijn gedachten zullen afdwalen. Pas nadat een man een orgasme heeft gekregen, zal hij weer even volledig helder zijn. Dit heldere moment is voldoende om hem te laten beseffen wat er heeft plaatsgevonden voordat hij uiteindelijk in slaap zal vallen.

De intensiteit van het mannelijk orgasme loopt sterk uiteen en hangt af van de tijd dat een orgasme door de man kan worden tegengehouden. In de regel zullen de meest intense orgasmes zich voordoen op het moment dat een man bijna klaarkomt en daarna enkele keren dit tegenhoudt door bijvoorbeeld zijn geslachtsdeel terug te trekken. Er kan een duidelijk verschil worden waargenomen tussen het direct aan die eerste drang tot een orgasme toegeven en dit enige tijd uit proberen te stellen. Het gros van de mannen die een orgasme tegen proberen te houden en langere tijd door blijven gaan, zullen na afloop van de vrijpartij veel meer uit zijn geput.

Een mannelijk orgasme duurt niet lang en voelt als een soort uitbarsting. Een heleboel mannen ervaren tijdelijk een soort verdoving van hun lichaam nadat zij zijn klaargekomen. Hoewel het orgasme zelf een goed gevoel met zich meebrengt, ebt het opgewonden gevoel bij veel mannen weg en zal ook het euforische gevoel al gauw weer verdwenen zijn. Om die reden wordt vaak geadviseerd om de vrouw eerst te laten klaarkomen. Als een man immers is klaargekomen, zal hij minder geïnteresseerd meer zijn om zijn vrouw nog een plezier te doen. Pas als de man weer hersteld is en eventueel nog een keer wil vrijen, zal hij weer volop geïnteresseerd raken in zijn sekspartner

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…