Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Welk dieet werkt écht? Artdirector Aimée test Change For Good, het online coachingprogramma van Sandra Bekkari

Gezond.be
6 min read

Bij Gezond.be zijn we grote voorstanders van body positivity. Elk lichaam is mooi. Iedere m, v en x heeft het recht om goed in zijn, haar en hun vel te zitten, zonder veroordeeld te worden. Maar als je overgewicht hebt, niet graag meer in de spiegel kijkt, constant met je gewicht in je achterhoofd zit of het gevoel hebt dat je niet gezond meer bezig bent, kan het geen kwaad om verder te lezen. En of je nu twee kilogram kwijt wilt of twintig, wij laten de komende weken ongetwijfeld een geschikte methode de revue passeren.

Wat houdt het in?  

‘Je levensstijl voorgoed veranderen in amper zeven weken tijd. Dat is de belofte die Sandra Bekkari, de voedingscoach die de voorbije jaren duizenden mensen naar een gezonder leven coachte, maakt met Change For Good. Met haar gloednieuwe coachingprogramma richt Sandra zich tot iedereen die zijn of haar gezonde voornemens deze keer écht wil waarmaken. Het coachingplan is haalbaar voor iedereen en houdt mooi de balans tussen theorie en praktische tips. Zeven weken lang word je elke ochtend gemotiveerd met gezonde nieuwsbrieven en krijg je inspirerende dag- en weekschema’s aangereikt. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van verschillende media. Sandra coacht immers niet alleen via mail, maar geeft ook recepten mee in blogposts, informeert in videoboodschappen en podcasts, motiveert via sms én legt persoonlijke uitdagingen voor. Heb je behoefte aan nog meer coaching? Dan kun je ook kiezen voor een sessie met een Sana-coach. Je kunt kiezen tussen vier formules: Change, Big Change, Extra Change en Super Change, en prijzen variëren tussen € 45 en € 126.’  

Hoe heb ik het ervaren?  

‘‘Hallo Aimée, ik ben zo ontzettend trots op je! Weet je waarom? Omdat jij net een héél belangrijke beslissing nam: de beslissing om écht te beginnen bouwen aan een gezonde levensstijl.’ Dat is het eerste mailtje dat ik op zaterdag 2 januari krijg van Sandra Bekkari, en ook het begin van mijn coaching van zeven weken. Het programma gaat écht van start op maandag 4 januari. Opnieuw krijg ik een mailtje van Sandra, waarin staat dat iedereen kan veranderen. Wil ik weten hoe? YES PLEASE! En dus nodigt Sandra me uit om door te klikken naar mijn persoonlijke Change For Good-pagina. Daar vind ik een werkboekje, dat ik uitprint en waarin ik gedurende de volgende zeven weken niet alleen noteer wat ik allemaal eet, maar ook mijn vooruitgang nauwkeurig bijhoud. De eerste week werken Sandra en ik – en, ik geef toe: de andere deelnemers aan het programma – rond eten met aandacht. Elke ochtend krijg ik een mail in mijn mailbox, met een kort stukje uitleg en een link naar – opnieuw – mijn persoonlijke Change For Good-pagina. Daar vind ik dagelijks een beetje theorie, enkele key takeaways, tips en uitdagingen, maar ook video’s en heerlijke recepten. De komende zes weken passeren er nog zes andere thema’s, waaronder water drinken, ontbijten en gezonde tussendoortjes. Door elk thema te doorlopen, is het de bedoeling dat je op het einde van het programma een switch hebt gemaakt in je hoofd en niet alleen gezonder, maar ook veel bewuster omgaat met wat en hoe je eet. Ik weet wat Sandra’s Sana-methode inhoudt, en eigenlijk is dit online coachingprogramma een boeiende, speelse en vernieuwende manier om met die methode aan de slag te gaan. Mét resultaat trouwens, want door me elke week te verdiepen in het thema in kwestie, heb ik aan het einde van het programma ook écht het gevoel dat ik enkele blijvende veranderingen heb gemaakt. Zo doe ik mijn best om minder vaak zomaar snel snel iets te eten zonder er echt bij stil te staan, vind ik het oprecht makkelijker om voldoende water te drinken en probeer ik ook om wat vaker te bewegen (spoiler: dit lukt niet élke week, maar ‘t is de intentie die telt, toch?!). Mijn weegschaal bevestigt trouwens dat ik goed bezig ben, want er staat al drie kilo minder op de teller. En ik geef toe: op écht drukke dagen komt het er niet altijd van om Sandra’s mail en de website even nauwkeurig in de gaten te houden, maar dat is niet erg, want je kunt achteraf altijd gewoon inhalen. Last but not least: tijdens het programma krijg je ook op regelmatige basis een sms’je waarin Sandra je vraagt hoe het gaat of een motiverende boodschap stuurt en ook al weet ik uiteraard dat iedereen die het programma volgt er zo eentje krijgt, voor mij wérkt die persoonlijke touch.’ 

De voordelen 

  • De combinatie van mails en sms’en zorgt ervoor dat je het gevoel hebt dat je persoonlijk begeleid wordt.  
  • De afwisseling tussen theorie, handige tips, video’s, recepten en uitdagingen zorgt ervoor dat je op een speelse manier een gezonde levensstijl aanleert.  
  • Kies je voor het Super Change-pakket? Dan heb je ook recht op een raadpleging bij een Sana-coach én krijg je een Foodbag met daarin vier Sana-gerechten.  
  • Even geen tijd? Dan pik je de draad de volgende dag gewoon weer op!  

Het nadeel  

  • Wil jij een gezondere levensstijl en ben je grote fan van Sandra’s Sana-methode? Maar ben je tegelijkertijd het type dat echt controle nodig heeft tijdens het diëten? Dan ga je beter naar een Sana-coach, want daar word je ook effectief wekelijks of tweewekelijks op de weegschaal gezet!  

Info: changeforgood.be

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…