scrollTop top

RECEPT Witloofsoep met appel en grijze garnalen

RECEPT Witloofsoep met appel en grijze garnalen

Ons befaamd Belgisch witloof voert dezer dagen een verwoede strijd. Want steeds minder Belgen zetten deze klassieker op het menu. Vooral bij de jongere generaties slinkt de populariteit van de witte stronkjes jaar na jaar. Om witloof weer in de kijker te zetten, deelt BelOrta de komende weken heerlijke recepten met ons. Vandaag: witloofsoep met appel en grijze garnalen.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gram witloof
  • 120 gram gepelde grijze garnalen
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 2 eetlepel gesnipperde bieslook
  • Citroensap
  • 100 milliliter room
  • 1 liter groentebouillon
  • Nootmuskaat
  • Boter of olie
  • Peper en zout

Bereiding

  • Pel de ui en snij hem in stukken. Schil de aardappel en snij deze ook in stukken.
  • Maak 500 gram van het witloof schoon en snij het in stukken. Halveer de appel, schil een helft en snij in stukken.
  • Stoof de groenten en de stukjes appel aan in een ruime soeppan, in boter of olie. Overgiet met de bouillon, kruid met nootmuskaat en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
  • Mix de soep.
  • Snij de rest van de appel in dunne lucifers en besprenkel ze met citroensap zodat ze niet verkleuren.
  • Snij het resterende witloof in fijne reepjes en meng met de garnalen en de bieslook.
  • Voeg de room toe aan de soep en kruid met peper en zout. Laat nog even doorwarmen, maar zeker niet koken.
  • Verdeel de soep over borden of kommetjes. Schep in het midden wat van het witloofgarnalenmengsel en daarbovenop wat appellucifers. Serveer meteen.

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

  • Wereld
  • Aantal
    besmettingen
    525.225.660
  • Aantal
    doden
    6.275.820
  • België
  • Aantal
    besmettingen
    4.143.408
  • Aantal
    doden
    31.710

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!