Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

World Health Day: 4 heerlijke én gezonde recepten van HelloFresh

Sien Vanneste
8 min read

Het is vandaag World Health Day. Hoe kun je dat beter vieren dan met heerlijke én gezonde recepten? HelloFresh voorziet voor ieder wat wils. Laat het smaken!

Mexicaans gekruide linzenstoof met een salade als extra

Benodigdheden voor vier personen

  • 4 pruimtomaten
  • 2 paprika’s
  • 1,33 pak linzen
  • 2 kuipjes biologische tomatenpuree
  • 2 zakjes zoet-pittige chilisaus
  • 100 gram geraspte cheddar
  • 2 kroppen romaine sla
  • 1 komkommer
  • 2 uien
  • 280 gram mais in blik
  • 2 zakjes Mexicaanse kruiden
  • 1 limoen
  • 200 gram biologische zure room
  • 200 gram pittige tortillachips
  • 2 avocado’s
  • 20 gram verse koriander
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 4 tl mosterd
  • 2 tl suiker
  • 4 tl wittewijnazijn
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en zet apart in een kom. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de koriander grof. Snijd de komkommer in blokjes. Giet de mais en de linzen af in een vergiet.
  • Verhit ½ el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de paprika en ½ zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 minuten. Voeg ½ kuipje tomatenpuree per persoon toe en bak 1 minuut mee. Verlaag het vuur. Meng de mais en linzen erdoor en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de limoen in parten. Knijp één partje limoen per persoon uit boven de kom met tomatenblokjes. Voeg ½ tl suiker per persoon toe aan de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet apart. Meng ondertussen in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de zure room. Scheur de bladen van de romaine sla grof. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosters, 1 tl wittewijnazijn en 1 el extra vierge olijfolie. Voeg de sla, komkommer, avocado en koriander toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de linzenstoof over diepe borden. Garneer met de geraspte cheddar, tomatensalsa en de partjes limoen. Leg de tortillachips erop en schep de zoet-pittige chili-roomsaus erbij. Serveer de groene salade apart.

Curry-noedelsoep met kokosmelk

Benodigdheden voor vier personen

  • 2 rode pepers
  • 2 rode uien
  • 800 gram Italiaanse groentemix
  • 10 gram verse koriander
  • 400 gram verse udonnoedels
  • 20 ml sojasaus
  • 2 knoflooktenen
  • 2 zakjes gele currykruiden
  • 500 ml kokosmelk
  • 80 gram gezouten pinda’s
  • 1 zakje gefrituurde uitjes
  • 2 groentenbouillonblokjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Bereid een bouillon van per persoon: ½ bouillonblokje en 200 ml water. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur. Fruit de rode peper, de rode ui, de knoflook en de gele currykruiden 1 minuut. Voeg de groentemix toe en roerbak 4 minuten mee.
  • Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan. Laat de soep op middelmatig vuur 5-7 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda’s grof. Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels en per persoon 1 tl sojasaus toe aan de soep.
  • Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout. Serveer de soep in kommen. Garneer met de koriander, pinda’s en gefrituurde uitjes.

Kabeljauw met zoete-aardappelpuree en spekjes

Benodigdheden voor vier personen

  • 600 gram zoete aardappel
  • 4 preien
  • 100 gram spekblokjes
  • 4 stukken kabeljauwfilet
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 2 rode uien
  • 1 citroen
  • 2 zakjes gomasia-tuinkruidenmix
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 el roomboter
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de kruimige aardappelen en de zoete aardappel en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Weeg de zoete aardappel af. Schil de kruimige aardappelen en zoete aardappel of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snijd de prei in dunne ringen en de rode ui in halve ringen.
  • Verhit ½ el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel en roerbak de prei 2 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en voeg 2 el water per persoon toe. Zet op middellaag vuur en stoof de prei, afgedekt, in 12-15 minuten gaar. Schep af en toe om. Kook de kruimige aardappelen en zoete aardappel in 12-15 minuten gaar in de pan met deksel. Giet af, bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen zonder deksel.
  • Verhit ondertussen een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en bak de spekblokjes samen met de rode ui in 4-5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan. Snijd ondertussen de citroen in parten.
  • Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Bestrooi elke kabeljauwfilet met 1 ½ tl gomasia-tuinkruidenmix en breng op smaak met peper en zout. Verhit ½ el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan met bakvet op middelhoog vuur en bak de kabeljauwfilet 1-2 minuten per kant.
  • Stamp de aardappelen en zoete aardappel tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg een scheutje kookvocht toe en stamp goed door. Meng de gestoofde prei, de helft van de rode ui en de helft van de spekblokjes door de puree. Knijp er vervolgens 1 citroenpartje per persoon boven uit en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de puree over de borden en leg de kabeljauwfilet erop. Garneer met de overige rode ui en spekblokjes.

Broodje kipgyros met aioli

Benodigdheden voor vier personen

  • 2 rode uien
  • 4 Turkse broodjes
  • 2 wortels
  • 1 komkommer
  • 400 gram kipgyros
  • 1 krop botersla
  • 2 tomaten
  • 100 gram aioli
  • 2 el olijfolie
  • 4 tl wittewijnazijn
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rode ui in fijne ringen. Verhit ½ el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipgyros met de helft van de rode ui in 6-8 minuten gaar.
  • Bak het Turkse broodje 5-8 minuten in de oven. Houd per persoon 2 bladen botersla apart. Snijd de overige botersla fijn. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.
  • Snijd het broodje open en besmeer met aioli. Beleg met de bladen botersla, enkele plakjes tomaat en komkommer, wat rauwe rode ui en geraspte wortel. Meng de overige groenten en gesneden botersla in een saladekom met per persoon: ½ el extra vierge olijfolie, 1 tl wittewijnazijn, peper en zout.
  • Verdeel de broodjes over de borden. Schep de kipgyros erop. Serveer met de overige salade.
Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…