Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zes zaken die alleen mensen met een hond begrijpen

Olivier
3 min read

Heb jij ook zo’n lekkere pluizenbol thuis of juist een klein keffertje? Dan zijn er vast wel eens situaties geweest waarin je hem of haar “gebruikt” hebt om als reden op te geven om iets wel of niet te willen. Zit je bijvoorbeeld op een niet zo’n leuke of verplichte verjaardag, kun je, zonder je te schamen, zeggen dat je de hond nog uit moet laten. Wil je gewoon eens een dagje thuisblijven, dan kun je natuurlijk gewoon zeggen dat je hond niet mee naar binnen mag. En zo zijn er meer redenen te verzinnen waar een hondenmens niet raar van opkijkt.

1. Een hond heeft een baas, een kat heeft personeel

Hondenmensen zijn anders dan kattenmensen, een hond heeft een baas en een kat personeel. Zo doet jouw hond met alle plezier taakjes voor jou.

2. In weer en wind laat je je hond graag uit

Een hond moet uitgelaten worden in weer en wind en dus ook naar buiten als het regent, stormt, onweert, hagelt, sneeuwt. Maar dat vind jij absoluut niet erg! Je ziet er ook de voordelen van in: Met mooi weer is het heerlijk om met je hond naar buiten te gaan, bvb. naar het park of de zee.

3. Hondenpoten op de vloer, net na het kuisen

Als je je huis of vloer net schoon hebt en je hebt daarna met de hond door de regen gelopen is er grote kans dat er weer vieze hondenpoten op de vloer staan zodra je binnenkomt. Of dat de hond zich een lekker uitschudt, maar spijtig genoeg binnen. Het is vervelend maar iemand die van zijn/haar hond houdt zal zich daar nooit aan ergeren.

4. Overal hondenhaar

Het haar wat misschien aan de beker van je kind blijft hangen is “maar” van de hond.

5. Die hondengeur

Die neem je er gewoon bij. Enkel als het een natte hondengeur is, besef je soms wel dat een badje geen kwaad kan. 

6. Nieuwe schoenen kopen

Het geeft je bijvoorbeeld ook een reden om weer een lekker parfum te vragen voor die speciale gelegenheid. Of nieuwe kleding te kopen omdat de hond je nette schoen of lievelingsbroek aan flarden gekauwd of gescheurd heeft.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…