Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zeven beroepen waar je snel DIK van wordt

Olivier
3 min read

Doe je veel zittend werk? Dan is de kans groot dat je in de loop van tijd een paar kilo aankomt. Het lijkt een open deur en deels is dat natuurlijk ook zo. Maar er zijn meerdere banen die zorgen voor extra gewicht terwijl je dat misschien niet zou verwachten.

1. Docent

Van een cateraar bijvoorbeeld verwacht je veel eerder dat hij of zij aankomt dan van een docent. Maar toch is het omgekeerde waar. Veel docenten worden behoorlijk dikker in de jaren dat zij werken.

2. ICT'er

Het tweede beroep dat zorgt voor extra gewicht is dat van ICT-er. Klinkt ook logisch; veel zitten en nadenken achter de computer.

3. Verpleegkundige

Maar ook als verpleegkundige loop je de kans snel dikker te worden.

4. Administratieve functie

Heb je een administratieve functie? Dan moet je helemaal uitkijken. Dit beroep, nummer vier inmiddels, staat bovenaan de lijst van dikmakers.

5. Ingenieur

Gaan we door het nummer vijf: ingenieur. Tsja, spreekt voor zich natuurlijk. Veel denkwerk, gebruik van de grijze cellen.

6. Jurist

Ook de functie van jurist, de zesde baan die we hier noemen, is gevaarlijk voor de lijn. Terwijl je juist denkt dat de hectiek van dit beroep wel zorgt voor de nodige verbranding.

7. Wetenschapper

Gaan we door met het zevende beroep dat voor een flink aantal extra kilo’s kan zorgen: wetenschapper zijn.

Stress zorgt voor extra gewicht

Wat blijkt nu uit onderzoek? Zittende werk in combinatie met stress maakt dik. Hoe hard je ook werkt. Als je alleen maar van je bureaustoel afkomt om een kop koffie te drinken, ben je dus behoorlijk fout bezig. Het helpt als je in de pauze een lekkere wandeling maakt. Of als je voor of na je werk regelmatig naar de sportschool gaat. Lukt dat allemaal niet, dan moet je misschien toch een andere job overwegen.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…