Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo boost jij je mentale én fysieke gezondheid

4 min read

Op moeilijke momenten kunnen we allemaal wel een extra boost gebruiken, zowel voor onze fysieke als voor onze mentale gezondheid. Met deze 8 tips pep je jezelf in no time weer helemaal op.

 1. Stop met snoozen
  Slaap is enorm belangrijk voor je gezondheid. Probeer daarom een zo regelmatig mogelijk slaappatroon aan te houden en kom ’s ochtends meteen uit bed als je wekker afgaat. Van snoozen wordt je namelijk niet goed wakker en ben je minder fris in je hoofd.
 2. Drink genoeg water
  We vergeten nogal gemakkelijk om voldoende te drinken doorheen de dag. We hebben minstens een liter water per dag nodig om ons lichaam te onderhouden. Raak je de smaak van water al snel beu? Wissel dan gerust af met thee of een glaasje fruitsap.
 3. Beweeg elke dag minstens 30 minuten
  We zitten met z’n allen dagelijks heel wat uren aan een bureau, op een stoel of in de zetel. Je doet er dus goed aan om elk uur even recht te staan en rond te lopen. Zorg ook voor voldoende beweging tijdens je middagpauze of na het werk. Een eindje wandelen, lopen of fietsen kan wonderen doen, maar ook yoga of stretchoefeningen zijn goed voor je spieren die de hele dag in dezelfde houding zitten.
 4. Loop in de zon of de frisse buitenlucht
  Ons lichaam heeft vitamine D nodig en die halen we onder meer uit zonlicht. Ga dus minstens een keer per dag even naar buiten, zelfs als de zon niet schijnt. Profiteer ook van goed weer door in de zon te lopen, maar vergeet je daarbij niet in te smeren.
 5. Eet voldoende fruit
  Ook vitamine C is belangrijk voor onze gezondheid. Het is een antioxidant dat zorgt voor de opname van ijzer en het in stand houden van onze weerstand. Je vindt vitamine C in fruit, groenten, aardappelen en ook in fruitsap (bijvoorbeeld in een 100% sap zoals granini ACE). Ons lichaam kan die vitamine niet opslaan, dus is het belangrijk ze dagelijks aan te vullen. Dat hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn, ontdek hier bijvoorbeeld tal van heerlijke recepten!
 6. Kom helemaal tot rust
  In de drukte van elk dag vergeten we al eens tijd voor onszelf in te lassen. Gun jezelf daarom elke dag minstens een kwartier tijd voor jezelf. Doe iets dat jou tot rust brengt en vergeet even alle zaken die nog op je to do staan of die je nog zou kunnen doen. Door je hoofd leeg te maken, heb je nadien weer voldoende mentale energie om de rest van de drukke dag door te komen.
 7. Leg alle beeldschermen even weg
  Probeer tijdens dat moment voor jezelf eens niet naar een beeldscherm te staren. Geef je ogen rust en leg die laptop, tablet, smartphone of tv even aan de kant. Lees een boekje, mediteer, ga sporten of doe een dutje.
 8. Neem eens een koude douche
  Een koude douche doet wonderen voor je bloedsomloop, vooral voor je billen en benen. Je hoeft je uiteraard niet volledig te wassen met ijskoud water, na je normale douche een halve minuut koud water over je benen laten stromen is al voldoende.

Kan jouw mentale en fysieke gezondheid nog wel een extra boost gebruiken? Schrijf je dan nu in voor het Boostprogramma van granini. In dit 30 dagen durende programma ontdek je heerlijke recepten, tips rond mindfullness en superleuke work-outs, allemaal opgesteld door ervaren life boosters en dat helemaal gratis –vanaf nu inschrijven, start op 19/04/21.

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…