Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo denken mannen dus écht over hun one night stand met jou

Bram
13 min read

One night stands kunnen zowel buitengewoon mee- als tegenvallen. Van tevoren weet je echter nooit hoe deze uit zal pakken. Mannen denken echter op de meest uiteenlopende manieren over het hebben van een one night stand, maar ook over het hebben van seks zonder verdere verplichtingen.

Ervaringen van man 1

Deze man is 23 jaar oud en heeft op zijn twintigste zijn eerste one night stand gehad. Deze one night stand vond plaats toen hij op reis was en haar in het buitenland ontmoette. Bovendien heeft er nooit een uitwisseling van persoonlijke gegevens plaatsgevonden tussen de man en zijn eenmalige seksdate. Onderling contact houden was dus geheel niet aan de orde in zijn geval. 

Aangezien zowel de man als zijn one night stand toeristen waren die elkaar niet opnieuw zouden ontmoeten, waren ze allebei tevreden met deze situatie. Wellicht dat mensen op reis andere dingen doen die gebruikelijk voor hen is. De man kan echter niet vertellen hoe de vrouw in kwestie over one night stands in het algemeen denkt. Hijzelf zag, en ziet nog steeds, de one night stand als een prettige ervaring. Hij beschouwd de one night stand als een connectie tussen twee mensen op een avond dat ze samen veel plezier maakten en daarna weer elk hun eigen weg zijn gegaan. 

Op het ogenblik dat er wordt gesproken van eenmalige seks en na die tijd nooit meer, dan heeft man 1 dat in circa 30 procent van alle gevallen meegemaakt. Hij is slechts een jonge twintiger die woonachtig in een grote stad, maar nog geen zin heeft om zich te settelen. Hij geeft er de voorkeur aan om te genieten van het leven zolang dat kan. Dat wil echter niet zeggen dat hij een relatie zal ontlopen op het ogenblik dat hij de ware tegen het lijf loopt. Tot het zover is wil hij echter gewoon plezier blijven maken.

Man 1 heeft nog geen enkele serieuze relatie gehad en kan dus ook niet zeggen of hij liever een one night stand of een relatie heeft. Hij is niet per definitie tegen het hebben van een vaste relatie, maar wil wel van het leven als vrijgezel genieten. Hij geeft er de voorkeur aan om zich te richten op zijn carrière en leven, in plaats van op een relatie met een vaste partner. Hij wil niet meemaken wat een heleboel mensen mee hebben gemaakt op het ogenblik dat zeeën vaste relatie hadden. Hoewel het idee van friends with benefits hem wel aanspreekt, heeft hij ook meegemaakt dat er gevoelens voor die persoon kunnen ontstaan en er ongemerkt toch een soort relatie zal ontstaan. 

Wanneer man 1 de kans krijgt om aan te geven dat een one night stand ook daadwerkelijk een one night stand zal zijn, zal hij dat zeker doen. Hij zal dan duidelijk aangeven dat hij geen vaste relatie wil en er niet op uit is om iemand te kwetsen. Hij vindt het belangrijk dat zijn sekspartner weet waar zijn voorkeuren liggen en dat zij er net zo over denkt. Hij ziet het dan ook als haar zaak om ervoor te zorgen dat ze geen gevoelens krijgt voor hem. Helaas werkt dit niet bij alle vrouwen en verwachten sommigen nog altijd meer. Man 1 is er echter van overtuigd dat hij juist heeft gehandeld. 

Door deze man worden vrouwen waar hij een one night stand mee heeft gehad niet genegeerd. Wanneer hij haar tegenkomt dat groet hij hen en reageert verder beleefd, maar zal tevens erg duidelijk maken dat er geen sprake kan zijn van nog een afspraakje. Indien hij degene is die ten onrechte dacht dat de one night stand wat meer voorstelde, dan neemt hij zijn regel van twee in acht. Dit betekent dat twee maal contact opneemt met de dame in kwestie en op het moment dat er geen reactie volgt dan gaat hij ervan uit dat ze niet geïnteresseerd is. Hij zal haar dan dus verder niet meer benaderen. 

Voor man 1 is het geen probleem om te daten met iemand met wie hij aanvankelijk een one night stand had. Hoewel hij momenteel niet op zoek is naar een vaste relatie, wil dit niet direct zeggen dat hij zou ontkennen als hij iemand erg leuk vindt. Een aantal one night stands zijn dan ook geëindigd in een situatie van friends with benefits. Met een meisje ging dit zelfs buitengewoon goed, maar toen ze gevoelens voor hem ontwikkelde, terwijl ze wist dat hij geen relatie wilde, heeft dat haar zeker gekwetst.

Man 1 beoordeelt absoluut of hij zichzelf met een vrouw ziet daten, of dat hij zich enkel seksueel tot haar aan voelt getrokken en seks met haar wil. In de regel kijkt hij echter niet anders naar een vrouw met wie hij een one night stand heeft gehad, dan naar een dame met wie hij in een relatie heeft gezeten. 

Indien man 1 veranderingen aan kon brengen aan zijn one night stands dan zou hij gaan voor een betere communicatie. Hij is van mening dat, wanneer allebei de partijen zich bewust zijn van het feit dat er sprake is van een one night stand, de situatie enorm zou verbeteren. Man 1 is overigens nog niet klaar met het hebben van one night stands, toch is hij ervan overtuigd dat dit ogenblik ooit zal aanbreken. Man 1 geeft desondanks het advies, aan mensen die eveneens een one night stand overwegen, om niet op zoek te gaan naar liefde op deze manier en ervoor te zorgen dat je in staat bent om je gevoelens uit te schakelen. Op het ogenblik dat je naar een one night stand kunt kijken als het plezier van een tweetal mensen zonder dat zij zich verplicht voelen ten opzichte van elkaar dan zullen problemen doorgaans uitblijven.

Ervaringen van man 2

Deze tweeëntwintig jarige man had voor het eerst een one night stand toen hij 20 was. Hij had al een poosje contact, via een datingapp, met de vrouw met wie hij deze eenmalige seksdate had. Op een bepaald ogenblik gaf de vrouw aan dat ze graag bij hem langs wilde komen. De man was behoorlijk verbaasd over het feit dat zij de eerste stap zette tot contact. Tijdens hun ontmoeting hadden ze spontaan seks met elkaar. Na die tijd hebben er geen andere ontmoetingen meer plaatsgevonden omdat de man zich schaamde voor het feit dat hij zich mee had laten slepen.

De one night stand was voor zowel de man als zijn eenmalige sekspartner oké omdat er reeds een langere tijd sprake was van een zekere seksuele spanning tussen hen. De man ging ervan uit dat er op een zeker ogenblik seksueel contact zou plaatsvinden. Tijdens de one night stand werd het intiem contact als lichamelijk bevredigend en als een volkomen verrassing ervaren. Dat neemt echter niet weg dat de man, als hij op het gebeuren terugblikt, spijt heeft omdat hij de dame in kwestie werkelijk leuk vond en er door de one night stand een eventuele relatie verpest is. 

Het percentage one night stands bedraagt bij man 2 ongeveer 10 tot 20 procent. Hij woont inmiddels ergens in een kleine gemeenschap. Onder andere daardoor vinden one night stands minder vaak meer plaats. Bovenal is deze man nu op zoek naar een vaste relatie. 

Noch een one one night stand noch een friend with benefits kan man 2 bekoren. Wanneer hij toch moest kiezen dan zou zijn voorkeur uitgaan naar een friend with benefits omdat er dan van een zekere comfortabele verbintenis gesproken kan worden en de gemeenschappelijke overeenstemming wonderen kan verrichten voor je zelfvertrouwen. Voor man 2 voelt een one night stand erg kil en afstandelijk aan. Alle one night stands van man 2 zijn spontaan geweest. In geen geval heeft hij dus aan kunnen geven dat het hierbij zou blijven.

Een studiegenootje had interesse in man 2. Deze interesse was wederzijds en resulteerde in een one night stand. Toen er nog een date volgde, bleek de dynamiek te zijn veranderd en dat verwarde de man. De vrouw maakte hem vervolgens duidelijk dat ze niet op zoek was naar een verbintenis met hem. Man 2 was teleurgesteld omdat een one night stand tegen zijn normale datingpatroon ingaat. Voor een bepaalde tijd heeft hij zich hierover erg rot gevoeld. 

Op het moment dat man 2 en zijn one night stand geïnteresseerd zijn in elkaar en er beide een goed gevoel aan overhouden, dan zou hij best met haar willen daten. Een van zijn one night stands is zelfs ooit in een buitengewoon goede relatie veranderd. Na de seks had hij met haar een goed gesprek en besloot hij te veranderen om met haar een relatie te beginnen. Deze relatie heeft circa een half jaar geduurd en man 2 heeft nog altijd contact met de vrouw en mis haar enorm. 

Man 2 beziet een vrouw met wie hij een one night stand anders dan één met wie hij een relatie heeft gehad. Hij heeft immers altijd spijt van een one night stand en probeert deze dan ook te voorkomen. Aangezien de meeste dames, met wie hij een one night stand had fantastisch zijn is dit niet iets persoonlijks. Het gaat bij hem meer om zijn innerlijke gevecht tussen de man die er geen problemen mee heeft om een scharrel te hebben en de man die gelovig grootgebracht is en de voorkeur geeft aan een romantische liefde in plaats van erotiek. 

Man 2 zou het liefst zijn gevoel uit een one night stand kunnen verwijderen, ongeacht of hij zijn eenmalige sekspartner vooraf goed heeft gekend of niet. Momenteel zegt hij klaar te zijn met het hebben van one night stands. Voornamelijk omdat hij er geen intense bevrediging door voelt. Hij acht het dan ook waarschijnlijk dat hij niet meer naar een one night stand op zoek zal gaan in de toekomst. Als advies aan anderen die een one night stand overwegen, zou man 2 zeggen dat je altijd zeker dient te zijn van wat je wilt en gaat doen. Zodra je je voortdurend afvraagt of je dit wel echt wilt, dan kun je er beter van af zien. Niet iedereen is immers voor one night stands in de wieg gelegd. Op het moment dat je een one night stand hebt, terwijl dit niet jouw ding is, zul je er absoluut spijt van krijgen.

Ervaringen van man 3

Man 3 is 24 en had op zijn zeventiende voor het eerst een one night stand. De man en zijn one night stand kenden elkaar via een gemeenschappelijke vriendin uit hun middelbare schooltijd. De eerste date van de man was met deze gemeenschappelijke vriendin. Toen zijn ouders eens niet thuis waren stuurde hij haar een berichtje om te zien wat ze aan het doen was en ze besloot hem te bezoeken. Vervolgens hadden ze samen seks en hebben elkaar daarna geen enkele keer meer ontmoet. De man had namelijk geen interesse in een nieuwe ontmoeting.

De one night stand werd niet als goed ervaren omdat de seks slechts van korte duur was en de man zich daarvoor schaamde. Toch is de man ervan overtuigd dat het hebben van een one night stand zeker voor herhaling vatbaar is. Achteraf kan deze man zelfs alleen maar om deze daad lachen.

Voor man C geldt dat het percentage van seksuele partners in de vorm van een one night stand altijd 70 procent of hoger is geweest. Tegenwoordig heeft de man echter een vaste relatie en zullen er geen one night stands meer plaatsvinden. Toch mist hij zon nu en dan de one night stands en de friend with benefits. Indien hij vrijgezel zou zijn dan zou zijn voorkeur uitgaan naar een friends with benefits omdat je dan altijd één of meerdere personen kunt benaderen om seks mee te hebben.

Man C heeft in geen enkel geval aangegeven dat er sprake is van een one night stand omdat deze hem gewoon overkomen. De dag na de one night stand ontvangen zijn sekspartners dan ook altijd een berichtje en voegt hij de dame in kwestie zelfs toe aan zijn friends with benefitslijstje. Tijdens de studie van man 3 veranderden enkele one night stands in een echte relatie. Telkens speelde hij, of zijn datingpartner, hard to get waardoor de ander juist meer zijn, of haar, best ging doen.

Vrijwel alle relaties van man 3 beginnen als een one night stand. Hij heeft dus eerder seks dan dat er daadwerkelijk gesproken kan worden van een relatie omdat hij erachter wil komen hoe de seksuele chemie tussen hem en zijn date is. Eens was er een collega waar hij zich enorm toe aangetrokken voelde. Hij vreesde echter dat seks met haar zijn carrière in de war zou schoppen. Toen er toch een one night stand van is gekomen, is er uiteindelijk een relatie ontstaan die nog altijd bestaat.

Man 3 kijkt helemaal niet anders naar de vrouwen met wie hij een one night stand heeft gehad dan met de vrouwen waar hij een relatie mee had. Wanneer hij het doet, dan kan hij deze vrouwen er immers ook niet om veroordelen. Hij heeft respect voor alle vrouwen en heeft juist een hekel aan mannen die van mening zijn dat een vrouw die one night stands heeft een slet is. Dit terwijl deze mannen zelf eveneens regelmatig one night stands hebben.

De one night stands die man 3 heeft gehad, waren stuk voor stuk geweldig. Hij zou er dan ook niets aan willen veranderen, zelfs niet als hij daar de gelegenheid voor zou hebben. Man 3 is helemaal klaar met het hebben van one night stands. Het hebben van seks met uiteenlopende partner gaat op den duur namelijk vervelen. Hij is momenteel op een punt in zijn leven aangekomen dat hij samen met iemand wil ontwaken en kan knuffelen, in plaats van direct na de seks afscheid nemen van elkaar.

Man C geeft mannen, die een one night stand hebben, het advies om beleefd te blijven. Je kunt namelijk nooit weten wanneer je een friends with benefits nodig hebt, of op welk moment één van hen je vaste vriendin wordt. Daarbij komt verder dat je met onbeschoft gedrag, een vreselijke reputatie opbouwt en je kansen bij andere vrouwen hieronder te leiden zullen hebben. Iedereen leeft echter maar één keer en iedereen verdient het om plezier te maken in zijn, of haar, leven. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…