Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo ga jij weer met plezier naar je werk

Bram
3 min read

Weet je nog hoe spannend je eerste werkdag was? Met deze tips ga je weer net zo graag naar je werk als op je eerste werkdag.

1.Vraag nieuwe taken

Je kan jezelf extra motiveren door jezelf leuke uitdagingen te geven. Vraag om nieuwe uitdagende taken. Je kan bijvoorbeeld het bedrijfsfeest organiseren of belangrijke organisatorische aanpassingen doorvoeren. Waarom werk je dat leuke projectje niet uit? Als je elke week enkele uurtjes kan spenderen aan taken waar je blij van wordt zal je vanzelf met meer plezier naar je werk gaan. Bonus? Je werkgever zal je extra gemotiveerd vinden, misschien krijg je na verloop van tijd wel een promotie!

2.Maak je werkplek gezellig

Het is een simpel idee maar het is echt effectief. Probeer je werkplek zo gezellig en huiselijk mogelijk in te richten. Zorg ervoor dat je werkplaats mooi opgeruimd is en voeg enkele persoonlijke voorwerpen toe. Een foto, een beeldje of een mooi schilderij bijvoorbeeld. Als je je goed voelt op je werkplaats dan zal je met meer plezier gaan werken.

3.Spendeer tijd met collega’s

Tijdens je leven spendeer je enorm veel tijd met je collega’s. Je doet er dan ook goed aan om met hen een band te ontwikkelen. Dat wil niet zeggen dat je beste vrienden moet worden. Probeer met elkaar overeen te komen en zoek onderwerpen waar je samen over kan praten. Je collega lijkt misschien het tegengestelde van jou, misschien is hij/zei ook fan van je favoriete tv-show of misschien gaat ze ook graag sporten. Als je goed je best doet kan je altijd wel iets vinden om over te praten. Als je investeert in de relatie met je collega zal je met meer plezier naar je werk komen.

4.Daag jezelf uit

Ook al heb je al jaren dezelfde functie, blijf leren! Probeer je te verbeteren in de dingen die je leuk vindt. Verdiep je in je vakgebied, laat aan anderen zien dat je innovatief en vernieuwend bent. Leer jezelf nuttige skills aan en maak jezelf onmisbaar in je bedrijf. Je kan bijvoorbeeld een nieuwe taal leren of een IT-cursus beginnen. Mogelijkheden genoeg! En al die extra uitdaging geeft jou meer zelfvertrouwen en energie, hierdoor ga jij straks met meer plezier naar je werk.

5.Pauzes zijn belangrijk

Een mens is niet gemaakt om zich urenlang aan één stuk door te concentreren. Soms ben je zo druk in de weer dat je vergeet om af en toe een pauze te nemen. Die pauze hoeft niet lang te zijn. Loop even rond en laat je hersenen en lichaam tot rust komen. Als je af en toe een korte pauze neemt zal je productiever en fitter worden. Maak tijd voor jezelf, je bent het waard!

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…