Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo gaat de tijd sneller vooruit als je in de file staat

Bram
3 min read

Sta jij ook elke dag in de file? Je bent niet alleen! Dagelijks gaan ruim 3 miljoen mensen met de auto naar het werk, velen staan dan ook in de file. En als je in de file staat lijkt het alsof de tijd extra traag vooruit gaat. Met deze tips haal je het meeste uit je tijd in de file.

1.Luister naar een cd of audioboek

Sta je elke dag minstens een half uur in de file? In plaats van je druk te maken kan je er maar beter het beste van maken. Zet je favoriete cd op of luister naar een audio boek. Dat zijn dingen waar je anders toch weinig tijd voor zou hebben. Jaag jezelf niet op en probeer te genieten.

2.Doe een workout

Al dat neerzitten is niet gezond. Gelukkig kan je ook in de auto een goede workout doen. Span je buikspieren samen en zit mooi rechtop. Je kan kiezen uit verschillende workouts die je al zittend kan uitvoeren. Span bijvoorbeeld elke keer een bil op als je een straatlicht voorbij rijdt, wissel telkens af met je andere bil. Wie zei dat sporten en file niet samengaan?

3.Leer een taal

In de file staan neemt een groot deel van je dag in, waarom deze tijd niet nuttig invullen? Koop of leen een cd waarmee je een andere taal kan leren. Altijd al Spaans of Portugees willen spreken, profiteer van deze extra tijd en maak er werk van!

4.Zing luidkeels mee

Na een werkdag is het belangrijk om je stress los te laten. En wat is er beter dan eens luidkeels met de radio meezingen? In je auto kan niemand je horen, laat je maar eens helemaal gaan!

5.Even mediteren

Mediteren is een andere techniek om even stoom af te blazen. Adem diep in door je neus en blaas vervolgens traag uit door je mond. Focus op je ademhaling en wees je bewust van het moment. Geniet van de landschappen en probeer je te ontspannen. Als je deze oefening elke dag 10 minuten doet zal je gezonder en gelukkiger worden.

6.Niet naar de klok kijken

Probeer niet te veel naar de klok te kijken als je in de file staat. Het zal je alleen maar meer opjagen. Kleef desnoods een post-it over je autoklok, zo kan je ook niet ‘per ongeluk’ kijken. De tijd zal op die manier veel sneller vooruitgaan.

7.Het openbaar vervoer?

Misschien is het openbaar vervoer een optie? Dat de trein vaak vertraging heeft is geen geheim, maar nu sta je toch ook stil? Mensen die met de trein naar het werk komen zijn vaak meer uitgerust dan mensen die met de auto naar het werk komen. Ze hebben in de trein tijd om uit te rusten of al wat werk te verzetten. Vermijd die verkeersstress en ga gewoon met het openbaar vervoer!

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…